ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині коронавірус забрав життя ще 15 людей

Андрій Котенський

|

Станом на ранок суботи, 1 травня, у Львівській області виявили 448 нових випадків захворювання на коронавірус. Побороти недугу змогло 944 людини, а ще 15 осіб померли. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

За останню добу проведені 1657 досліджень методом ПЛР, 286 досліджень – методом ІФА та 373 – швидкими тестами на антиген. Відтак підтверджено 448 нових випадків захворювання на коронавірус, з них у Львові – 165.

Від початку пандемії на Львівщині зареєстровано 130 014 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. За минулу добу через важкий перебіг коронавірусної хвороби у медзаклади Львова госпіталізували 51 особу, натомість 102 пацієнтів – виписали.

Від ускладнень, спричинених COVID-19, померли 3277 людини (+15 за останню добу). Побороти недугу зуміли 103 558 пацієнтів (+944 за минулу добу).

У лікарнях Львова на стаціонарному лікуванні з пневмоніями перебуває 600 осіб, з них 567 ковідних пацієнтів, в реанімаційному відділенні – 53 особи, на ШВЛ – 24 особи.

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 132 пацієнти, у 1-ій міській клінічній лікарні – 104 пацієнти, у лікарні швидкої медичної допомоги – 283 пацієнти, у 5-тій міській клінічній лікарні – 65 пацієнтів, у 4-тій міській лікарні – 4 пацієнти, у пологовому — 12 пацієнтів.

Рівень вакцинації жителів Львівщини від коронавірусу залишається незадовільним, за минулу добу всього проведено 709 щеплень від Covid-19.

Нагадаємо, у середині березня у Львові та області стрімко зросла захворюваність на коронавірус. Фактично кожен другий ПЛР-тест був позитивним.

Самі ж медики казали, що під час весняного піку на одного лікаря припадало близько 50 хворих. Робота йшла у посиленому режимі, тому медична спільнота закликала львів’ян дотримуватись карантину й обмежити фізичні контакти.

Днями міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна виходить із третьох хвилі коронавірусу, адже захворюваність врешті стабілізувалась. Проте у МОЗ прогнозують новий спалах після Великодня.

У Львівській ОДА теж говорять про стабілізацію з Covid-19, зокрема й з високим рівнем госпіталізацій, проте кажуть, що ситуація все ще є напруженою.

Із 26 квітня Львівщина вийшла із «червоної» covid-зони і потрапила у «жовту».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *