ОСТАННІ НОВИНИ

Через пандемію в Україні кожна п'ята дитина не отримала необхідних щеплень

Вероніка Рой

|

В Україні за час пандемії COVID-19 кожна п’ята дитина не отримала повністю необхідних щеплень. Про це повідомив голова представництва ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт, передає Укрінформ.

«В часи пандемії кожна п’ята дитина в Україні залишилася незахищеною і не отримала повного покриття вакцинацією. Ми знаємо, що близько 20% не отримали повний захист», –  сказав Хабіхт.

Він зазначив, що з продовженням пандемії ця цифра може значно зрости, оскільки в умовах пандемії змінилися і умови вакцинації, в тому числі проведення рутинної вакцинації, і закликав, попри увагу до вакцинації від COVID-19, звертати увагу на рутинну імунізацію дітей і підлітків.

За даними Центру громадського здоров’я МОЗ, у 2020 році охоплення щепленнями в Україні знаходиться на рівні 80%. Проте для повноцінного захисту потрібно досягти охоплення вакцинацією на рівні 95%.

Зазначимо, в Україні до Національного календаря щеплень входить вакцинація проти 10 інфекційних захворювань: гепатит В, туберкульоз, кір, паротит, краснуха, дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт, хіб-інфекція.

Натисніть на зображення для його збільшення

Нагадаємо, у 2020 році через пандемію коронавірусу в Україні суттєво впав рівень вакцинації населення. Львівщина – не виняток, область навпаки стала одним із антилідерів за рівнем вакцинації дітей до 1 року. Така ситуація зі щепленнями станом на серпень 2020-го не влаштовувала очільника МОЗ Максима Степанова.

Загалом торік на Львівщині вдвічі впав рівень вакцинації дітей до 1 року від найпоширеніших інфекційних хвороб. Медики наголошують: щеплення під час пандемії коронавірусу не є небезпечними і їх не можна ігнорувати через страх заразитись Covid-19. Детальніше читайте за цим посиланням.

Не припиняти планову вакцинацію через COVID-19 країни закликала й ВООЗ.

Додамо, щороку вакцинація рятує 2-3 мільйони людей у всьому світі від небезпечних хвороб та запобігає 1,5 мільйонам летальних випадків від інфекційних хвороб. Від яких саме хвороб варто захиститись за допомогою вакцинації, читайте за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *