ОСТАННІ НОВИНИ

На Вербну неділю на Львівщині та ще у сімох областях не зробили жодного covid-щеплення

Наталя Дуляба

|

Протягом неділі, 25 квітня, у вісьмох областях України не зробили жодного щеплення проти коронавірусу, серед них опинилась і Львівщина. Про це йдеться у зведеннях МОЗ, які оприлюднив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

На Вербну неділю, 25 квітня, в Україні провакциновано проти коронавірусу лише 1 114 людей. При цьому у вісьмох областях та в Києві не зробили жодного щеплення.

Так, нових сovid-щеплень за останню добу не зробили у Києві, Львівській, Донецькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Луганській, Сумській, Тернопільській та Чернігівській областях.

Водночас по декілька щеплень провели у Волинській (2 щеплення), Запорізькій (3 щеплення) та Херсонській областях (4 щеплення).

Загалом щеплення проти коронавірусу в Україні зробили 528 033 людям, лише п’ятеро із них отримали дві необхідні дози. На черзі «стоять» ще 492 494 українці.

Нагадаємо, вакцинація від коронавірусу в Україні стартувала наприкінці лютого. Щеплення роблять безкоштовно вакциною CoviShield, виготовленою в Індії компанією Serum Institute – найбільшим світовим виробником вакцин.

З 13 квітня щеплення в Україні почали робити й китайською вакциною CoronaVac. Загалом держава має отримати 1,9 млн доз, зараз надійшло 215 тисяч доз. Також нам обіцяють ще 10 млн доз вакцини Pfizer (США). Перші 117 тисяч доз вже доставили в Україну.

Як писав Львівський портал, на Львівщині щеплення проти коронавірусу отримали вже більше 39 тисяч мешканців. Медики кажуть, що наразі у нікого не було побічних реакцій.

Область є однією з лідерів за темпами вакцинації в Україні, хоча нещодавно стало відомо, що через брак вакцини у Львові перестали робити щеплення викладачам вишів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *