ОСТАННІ НОВИНИ

Незабаром Україна отримає 10 млн доз вакцини Pfizer, – Степанов

Наталя Дуляба

|

Україна підписала договір з американською фармацевтичною корпорацією Pfizer на постачання 10 мільйонів доз вакцини проти Covid-19. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Очільник МОЗ наголосив, що перемовини з американською фармкомпанією тривали декілька місяців поспіль. І лише 6 квітня обидві сторони підписали договір на постачання в Україну 10 млн доз covid-вакцини Pfizer.

«Ми очікуємо, що перші партії за цим контрактом почнуть надходити вже найближчими місяцями. А всі 10 млн доз будуть поставлені протягом 2021 року», – відзначив Максим Степанов.

Зазначимо, вакцинація проти коронавірусу в Україні стартувала наприкінці лютого. Щеплення безкоштовно роблять вакциною CoviShield, виготовленою в Індії компанією Serum Institute – найбільшим світовим виробником вакцин.

Станом на 7 квітня Covid-щеплення в Україні зробили 320 265 людям, лише двоє із них отримали необхідні дві дози вакцини. Максим Степанов заявляв, що не задоволений темпами вакцинації у державі.

Наприкінці березня в Україну відправили китайську вакцину CoronaVac, також нам обіцяють ще майже 1 млн доз вакцини Pfizer (США). Отримати її держава має вже у квітні. Останні дослідження показали, що вакцина Pfizer ефективна на 94%.

Нагадаємо, на закупівлю за кордоном вакцини від коронавірусу Україна витратила вже майже 1,6 млрд грн, а це 40% від виділених під це коштів.

Тим часом днями Максим Степанов заявив, що в українських лікарнях вже немає можливості облаштовувати нові ліжка з киснем для хворих на коронавірус. Медична система досягла свого максимуму.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *