ОСТАННІ НОВИНИ

На Новому Львові відновили скандальне будівництво

Ольга Денисяка

|

Приватне акціонерне товариство «Ірокс» відновило незаконне будівництво на вул. Тернопільській, 42 у Львові. Відтак мерія скерує звернення до всіх відповідних інстанцій, аби зупинити самовільні роботи. Про це заявив заступник міського голови Львова Любомир Зубач, передає Львівський портал.

Зі скандальним забудовником, компанією «Ірокс», мерія Львова бореться близько чотирьох років. Фірма незаконно звела низку житлових будинків у різних районах міста. Люди, які інвестували у будівництво, скаржились, що забудовник їх ошукав і звертались за допомогою до львівської мерії.

Львівська міськрада звернулася з позовом до Господарського суду Львівської області, аби зобов`язати ПрАТ «Ірокс» припинити  будівельні роботи на вул. Тернопільській, 42.

29 вересня 2020 року заборонив забудовнику здійснювати будь-які будівельні роботи. Проте 30 грудня минулого року Господарський суд відмовив мерії у задоволені позову. Тоді у міськраді Львова заявили, що будуть оскаржувати це рішення в апеляційному порядку.

1 квітня заступник міського голови Львова Любомир Зубач повідомив, що забудовник знову відновив роботи, незважаючи на те, що не має на це жодних дозволів від міста.

«Власне, певний час ці роботи були зупинені, але вони їх відновили. Це є повністю самовільні роботи, вони не мають жодних дозволів від міста. Є проблема у тому, що це будівництво класифікується як СС3, тобто це клас наслідків, які є підконтрольні державним органам архбудконтролю. Міська інспекція юридичних важелів тут не має, хоча зараз відбуваються судові процеси для того, щоб довести, що насправді місто може тут впливати. Ми не розуміємо, чому державні інституції не зупиняють ці будівельні роботи. Тому міський голова дав доручення звернутись у всі інстанції, аби вжити всіх заходів, щоби це зупинити», – цитує Любомира Зубача пресслужба ЛМР.

Зазначимо, що на вул. Тернопільській, 42 компанія «Ірокс» без дозволів зводить ЖК «Персенківка» – 10-поверховий будинок економ-класу із комерційними приміщеннями і підземним паркінгом. Він розрахований на 300 квартир. Судовий позов щодо знесення цього об’єкта у мерії анонсували ще у 2017 році.

Інші незаконні об’єкти цього забудовника у Львові – на вул. Антонича-Майданній (Сихів), на вул. Шевченка, 418 (Рясне). Станом на кінець 2017 року у будинку на вул. Шевченка були продані всі квартири. У цьому будинку після негоди розсипались балкони.

Міськрада Львова своєю чергою неодноразово закликала мешканців Львова не купувати квартири в ПрАТ «Ірокс», яке здійснює  будівництво багатоповерхових будинків без відповідних дозволів. Втім нещодавно мерія вирішила, що готова пробачити цій компанії заподіяну шкоду в обмін на безоплатну передачу місту будівлі дитсадка на вул. Т. Шевченка, 370-А.

Як писав Львівський портал, гендиректора компанії «Ірокс» Ігоря Микичака затримали у квітні 2018 року за підозрою у шахрайстві, зловживанні службовим становищем та підробленні документів у сфері містобудування. Тоді суд йому обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 850 неоподаткованих мінімумів ‒ 1 млн 445 тис. грн.

Згодом правоохоронці довели причетність керівника ПрАТ «Ірокс» до незаконного заволодіння коштами громадян на суму 6,5 млн грн та будівництва багатоквартирних житлових будинків на самовільно захоплених земельних ділянках у різних районах Львова.

Про те, як обрати добросовісного забудовника при купівлі квартири у Львові, читайте тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *