ОСТАННІ НОВИНИ

До апаратів ШВЛ під’єднана рекордна кількість хворих за весь час пандемії, – Шмигаль

Наталя Дуляба

|

В Україні й надалі погіршується ситуація з Covid-19: реанімації зайняті вже майже на половину, а до апаратів ШВЛ під’єднані 1072 пацієнти, що є рекордним показником за весь час пандемії. Про це під час наради з президентом 15 березня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає пресслужба глави держави.

Так, протягом останнього тижня, з 8 по 15 березня, в Україні зросла завантаженість реанімацій хворими на коронавірус. Якщо позаминулого тижня була заповнена третина місць, то зараз – майже половина: 2 212 із 4 694.

Водночас до апаратів ШВЛ під’єднана рекордна кількість пацієнтів від початку пандемії в Україні – 1072 особи.

«Це підтверджує негативну динаміку та складний перебіг захворюваності. На Івано-Франківщині відбулася стабілізація ситуації після запровадження «червоного» рівня епідемічної небезпеки, але поки що область залишається серед лідерів за кількістю активних хворих – 17 994. Найбільше їх у Києві – 44 600. Серед лідерів також Вінницька (15 133) та Чернівецька (14 220) області. Загалом в Україні станом на зараз 213 тисяч активних хворих», – сказав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, на початку березня в уряді заявили, що в Україні почалась третя хвиля Covid-19, яка може призвести до чергового локдауну. Водночас президент Володимир Зеленський заявив, що альтернативою повному карантину є нарощення темпів вакцинації.

Тим часом науковці кажуть, що весняна хвиля коронавірусу в Україні буде значно більшою і стрімкішою від осінньої та навіть може стати національною катастрофою. Пік захворюваності прогнозують на початок квітня.

На Львівщині також більшає хворих на Covid-19, не спадають й темпи госпіталізації. Станом на 15 березня лікарні заповнені майже на 57%. Із таким показником область – на порозі «червоної» карантинної зони, яка несе за собою низку жорстких обмежень.

Про те, що Львівщина от-от перейде у «червону» зону вже заявив і очільник МОЗ Максим Степанов.

У Львові також говорять про складну ситуацію з завантаженістю лікарень – із 1300 ліжок зайняті понад 500. Міський голова Андрій Садовий відзначив, що ситуація є критичною, адже з такими темпами вже через два тижні вільних місць у лікарнях не буде. Тому у місті збираються розгорнути додатково 700 ліжок, а також перепрофілювати п’ять поліклінік під денні стаціонари. На це витратять 18 млн грн. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *