ОСТАННІ НОВИНИ

Вірус став агресивнішим, у хворих з’явилися нові клінічні симптоми, – лікарка-інфекціоністка

Юлія Осим

|

На сьогодні перебіг коронавірусної хвороби у пацієнтів став значно агресивнішим. У медзакладах Львівщини побільшало важких хворих. Медики фіксують суттєве зростання нових клінічних симптомів. Про це під час брифінгу розповіла лікарка-інфекціоністка львівської обласної інфекційної лікарні Людмила Гринів, передає журналіст Львівського порталу.

Наразі більшість ковідних пацієнтів у лікарнях міста та області потребують кисневої терапії через ознаки гострої дихальної недостатності.  Їхній стан медики відзначають як середньої важкості та важкий. Окрім того, на сьогодні збільшилася тривалість лікування хворих у стаціонарах – від двох тижнів і довше.

«Клінічно додалися симптоми ураження шлунково-кишкового тракту. Це нудота, блювота, розріджені випорожнення. До цього часу були подібні випадки клінічного перебігу коронавірусу. На сьогодні таких побільшало. Так само перебіг і тяжкість захворювання у пацієнтів наразі є складнішою», – наголосила лікарка.

Нагадаємо, за минулу добу на Львівщині виявили 351 новий випадок інфікування Covid-19.

Зазначимо, що напередодні у Львівській ОДА натякнули на повернення до суворішого карантину. Там заявили, що зараз епідситуація в області відповідає показникам, які були в кінці жовтня 2020 року, тобто напередодні запровадження карантину вихідного дня.

Також з вівторка, 9 березня, усім закладам освіти Львівщини, окрім дитсадків, рекомендують перейти на віддалений режим навчання.

Нагадаємо, ще наприкінці січня у лікарні на Львівщині почали більше госпіталізовувати важкохворих на Covid-19 молодих пацієнтів. Дотепер ситуація суттєво не покращилась, навпаки медики кажуть: у стаціонарах побільшало важких хворих віком 35+, які не мають супутніх хронічних захворювань.

Загалом в Україні циркулюють 5 штамів коронавірусу, на Львівщині виявили лише один – штам В1.1, який належить до лінії китайського походження. Про циркуляцію в області нового британського різновиду коронавірусу досі відомо не було, хоча на Івано-Франківщині вже виявили перші такі випадки.

Водночас на Львівщині більшає хворих, які вдруге потрапляють у лікарні з коронавірусом. Через те, що вірус мутує, медики не виключають, що захворіти можна навіть тричі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *