ОСТАННІ НОВИНИ

На Франківщині зафіксували два випадки «британського» штаму коронавірусу

Вероніка Рой

|

На Івано-Франківщині два випадки нового «британського» штаму COVID-19. Про це інформує Центр громадського здоров’я.

4 березня Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В.Громашевського повідомив про виявлення в Україні британського штаму коронавірусу. У процесі дослідження 20 зразків було визначено, що 2 зразки з Івано-Франківської області належать до британського варіанту з наявними характерними мутаціями – В1.1.7.

«24 лютого ЦГЗ отримав результати секвенування 48 зразків з лабораторії, що функціонує на базі Клініки Шаріте. Ці зразки були забрані з 11 областей, у тому числі з Івано-Франківської. Всього було відправлено 200 зразків з усієї України. Інші зразки – ще досліджують. Отримані результати не виявили циркуляцію мутованих штамів, які мають британське (В1.1.7), південно-африканське (В1.351) або бразильське (В1.1.28.1) походження», – інформують у Центрі громадського здоров’я.

Нагадаємо, торік у грудні влада Великої Британії повідомила, що в результаті секвенування вірусного геному виявлено новий варіант SARS-CoV-2.

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що новий штам може бути на 70% заразнішим. З огляду на це британський уряд посилив карантинні обмеження в Лондоні та на південному сході Англії.

Зазначимо, на Львівщині циркулює два генотипа коронавірусу – B1 та В1.1. Про циркуляцію в області нового британського різновиду коронавірусу досі відомо не було.

Додамо, що на Франківщині фіксують спалах коронавірусу. Відтак область потрапила до «червоної» зони, де передбачено найбільше жорстких обмежень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *