ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині – 420 нових хворих на коронавірус

Андрій Котенський

|

Станом на ранок суботи, 20 лютого, у Львівській області зареєстровано 75911 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Лише за останню добу зафіксовано  420 нових випадків та померло ще 6 людей. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

У медзаклади Львова за добу поступило 26 хворих на коронавірус, натомість виписано — 34 особи. На стаціонарному лікуванні з пневмоніями перебуває 264 особи, у реанімаційному відділенні – 18 осіб, на ШВЛ — 6 осіб.

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 24 пацієнти, у 1-ій міській клінічній лікарні – 38 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги — 130 пацієнтів, у 5-тій міській клінічній лікарні – 58 пацієнтів, у 4-тій міській лікарні – нема пацієнтів, у пологовому — 14 пацієнтів.

За добу на Львівщині проведені 1595 ПЛР досліджень. У 420 людей підтверджено коронавірус. 198 з них – жителі Львова.

Зазначимо, медики кажуть, що кількість хворих на коронавірус у Львівській області може бути значно більшою, ніж показує офіційна статистика. Проте у ЛОДА заявляють про стабілізацію ситуації з COVID.

Ще наприкінці січня у лікарні на Львівщині почали більше госпіталізовувати важкохворих на Covid-19 молодих пацієнтів. Дотепер ситуація суттєво не покращилась, навпаки медики кажуть: у стаціонарах побільшало важких хворих віком 35+, які не мають супутніх хронічних захворювань.

Нещодавно медики заявили, що на Львівщині коронавірус знову «помолодшав». Якщо ще влітку у лікарнях переважали хворі віком 50+, то вже у середині січня найчастіше стали госпіталізовувати пацієнтів вікової категорії 35-59 років.

Через збільшення важкохворих пацієнтів із Covid у львівській лікарні швидкої допомоги думають над тим, аби розширювати реанімацію. Сюди дедалі частіше потрапляють пацієнти у важкому стані. Медики кажуть, що тотальне ураження легень у них може прогресувати навіть за кілька годин.

Загалом в Україні циркулюють 5 штамів коронавірусу, на Львівщині виявили лише один – штам В1.1, який належить до лінії китайського походження. Про циркуляцію в області нового британського різновиду коронавірусу досі відомо не було.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *