ОСТАННІ НОВИНИ

Кількість хворих на COVID на Львівщині значно більша, ніж показує статистика, – лікар-пульмунолог

Вероніка Рой

|

У Львівській області кількість хворих на коронавірусну хворобу може бути значно більшою, ніж показує офіційна статистика. Про це 5 січня під час брифінгу повідомила експерт департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з пульмонології Надія Рудницька, передає Львівський портал.

За її словами, насправді кількість хворих в області може бути більшою, ніж йдеться в статистиці. Адже 80% хворих переносять хворобу у легкій формі.

 

«Останнім часом фіксуємо, що кількість хворих на коронавірус в області стало менше, але це тільки офіційна статистика. Насправді ми знаємо, що 80% мають легкий перебіг коронавірусу у всьому світі. І у нас теж. Тому кількість хворих на COVID в області є значно більше. Ті пацієнти, що знаходяться на стаціонарному лікуванні – це значно важчі пацієнти. Вони мають важкий перебіг інфекції, лікування якої потребує великих знань і вмінь медичного персоналу, медикаментозного забезпечення та кисневої терапії», – каже Надія Рудницька.

 

Попри те, що, згідно з офіційними даними, в області ситуація з коронавірусом стабільна, мешканців закликають носити маски, дотримуватися соціальної дистанції та особистої гігієни.

«В таких розвинутих країнах світу, як Велика Британія, Португалія, Німеччина та США бачимо третю хвилю захворюваності. Тому розслаблятися не потрібно. У світі появилися нові штами – британський та південноафриканський, які мутують та дають швидке розповсюдження захворювання. Тому соціальна дистанція, носіння масок та особиста гігієна залишають в пріоритеті», – додала лікар-пульмунолог.

Як писав Львівський портал, через новорічно-різдвяні свята мешканці Львівщини стали суттєво рідше звертатись до лікарів при ГРВІ. Добова кількість звернень зменшилась майже вдвічі, саме тому Covid-статистика каже, що ситуація з захворюваністю стабілізувалась.

В Україні циркулюють 5 штамів коронавірусу, на Львівщині виявили лише один – штам В1.1, який належить до лінії китайського походження. Про циркуляцію в області нового британського різновиду коронавірусу досі відомо не було.

Додамо, наразі відомо про 53 мешканців Львівщини, які вдруге перехворіли на коронавірус. Втім точної статистики повторних випадків Covid-19 в області немає.

Зазначимо, станом на ранок п’ятниці, 5 лютого, на Львівщині коронавірусну інфекцію виявили 63 411 осіб. За минулу добу виявили 406 нових хворих.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *