ОСТАННІ НОВИНИ

Коронавірус забрав життя ще 11 жителів Львівщини

Андрій Котенський

|

Станом на ранок четверга, 4 лютого, коронавірус підтвердили у 71936 жителів Львівщини. За минулу добу виявили 308 нових випадків. Ще 11 людей померло. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

Як повідомила керівниця міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна, за минулу добу лабораторні центри провели 1355 ПЛР-тестів. Відтак, 308 — позитивні, серед них львів`ян — 143. Залишку проб у холодильнику немає.

Від початку пандемії недугу здолало 62832 пацієнти. По місту за цей період Covid-19 підтвердили у 34457 осіб, з яких 30188 вже одужало і летальних випадків — 961.

 

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 51 пацієнт, у 1-ій міській клінічній лікарні – 46 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги — 137 пацієнтів, у 5-тій міській клінічній лікарні – 35 пацієнтів, у пологовому — 2 пацієнтки. Загалом в стаціонарах перебуває 271 особа: 230 з них має Covid-19, 23 — у реанімації, 8 людей підключено до апаратів ШВЛ. За останню добу до медзакладів поступила 27 осіб, виписано — 30.

Нагадаємо, на Львівщині побільшало важкохворих на коронавірус. При цьому за останній тиждень у лікарнях стало більше молоді з складними пневмоніями, всі вони є кисневозалежні.

У львівській лікарні швидкої допомоги думають над, аби розширювати реанімацію через збільшення важкохворих пацієнтів із Covid.

Нещодавно медики заявили, що на Львівщині коронавірус знову «помолодшав». Якщо ще влітку у лікарнях переважали хворі віком 50+, то вже зараз найчастіше госпіталізують пацієнтів вікової категорії 35-59 років.

Як писав Львівський портал, через новорічно-різдвяні свята мешканці Львівщини стали суттєво рідше звертатись до лікарів при ГРВІ. Добова кількість звернень зменшилась майже вдвічі, саме тому Covid-статистика каже, що ситуація з захворюваністю стабілізувалась.

В Україні циркулюють 5 штамів коронавірусу, на Львівщині виявили лише один – штам В1.1, який належить до лінії китайського походження. Про циркуляцію в області нового британського різновиду коронавірусу досі відомо не було.

Додамо, наразі відомо про 53 мешканців Львівщини, які вдруге перехворіли на коронавірус. Втім точної статистики повторних випадків Covid-19 в області немає.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *