ОСТАННІ НОВИНИ

На Любінській виявили стихійне сміттєзвалище

Наталя Дуляба

|

У Львові на вул. Любінській екологи виявили стихійне сміттєзвалище. Про це Львівському порталу повідомили у Держекоінспекції Львівщини.

 

Незаконне звалище сміття виявили під час перевірки неподалік від будинку №29 на вул. Любінській. На території площею близько 180 м кв невідомі скинули побутові та будівельні відходи. Хто саме це зробив, наразі невідомо.

За цим фактом екологи скерували звернення у Шевченківську райадміністрацію, яка має ліквідувати це стихійне сміттєзвалище.

Зазначимо, ще одне незаконне сміттєзвалище у Львові нещодавно виявили на вул. Богданівській.

Нагадаємо, станом на середину вересня на території Львівської області нарахували майже 400 стихійних сміттєзвалищ. У Держеконіспекції переконані, що причиною цьому є неефективна робота місцевої влади. Відтак інспекція готує позовну заяву в суд про бездіяльність посадових осіб Львівської міської ради та Львівської ОДА.

Нещодавно посадовців Франківської райадміністрації Львова та Солонківської ОТГ оштрафували через п’ять стихійних сміттєзвалищ.

Одні з останніх незаконних звалищ сміття виявили у Жовківському, Яворівському і Пустомитівському районах, а також у Львові.

Як повідомляв Львівський портал, у 2015 році на території Львівщини існувало 250 стихійних сміттєзвалищ, станом на травень 2019-го таких об’єктів нарахували всього лише 30. Повністю ліквідувати всі несанкціоновані звалища в області планують до кінця 2020 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Держекоінспекція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *