ОСТАННІ НОВИНИ

На вулиці Богданівській виявили стихійне сміттєзвалище

Наталя Дуляба

|

У Львові на вул. Богданівській виявили стихійне сміттєзвалище. Про це Львівському порталу повідомили у Держекоінспекції Львівщини.

 

Несанкціоноване розміщення побутових відходів виявили на вул. Богданівській навпроти будинку №44 (готель «Пальма»). Знахідку виявив мешканець Олексій Мінтій і повідомив про це екологів.

Прибувши на місці, працівник Держекоінспекції встановили, що стихійне сміттєзвалище влаштували у придорожній канаві, яка частково заповнена водою. Невідомі туди скинули побутові відходи, гумові шини, пластикові та скляні пляшки.

На момент проведення перевірки екологів власника викинутих відходів встановити не вдалося. Втім Держекоінспекція вже скерувала у Личаківську райадміністрацію листа з вимогою ліквідувати несанкціоноване звалище.

Нагадаємо, станом на середину вересня на території Львівської області нарахували майже 400 стихійних сміттєзвалищ. У Держеконіспекції переконані, що причиною цьому є неефективна робота місцевої влади. Відтак інспекція готує позовну заяву в суд про бездіяльність посадових осіб Львівської міської ради та Львівської ОДА.

Нещодавно посадовців Франківської райадміністрації Львова та Солонківської ОТГ оштрафували через п’ять стихійних сміттєзвалищ.

Одні з останніх незаконних звалищ сміття виявили у Жовківському, Яворівському і Пустомитівському районах, а також у Львові.

Як повідомляв Львівський портал, у 2015 році на території Львівщини існувало 250 стихійних сміттєзвалищ, станом на травень 2019-го таких об’єктів нарахували всього лише 30. Повністю ліквідувати всі несанкціоновані звалища в області планують до кінця 2020 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *