ОСТАННІ НОВИНИ

Горе-підрядника, який «нагрів руки» на будівництві амбулаторії на Жидачівщині, зобов’язали повернути кошти

Соломія Головіна

|

Підрядника, який мав побудувати амбулаторію у с. Вільхівці Жидачівського району, зобов’язали повернути понад 1,7 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівської області.

 

Варто зауважити, що між підрядником та управлінням капітального будівництва Львівської ОДА був укладений договір на будівництво амбулаторії в с. Вільхівці Жидачівського району. За умовами договору, авансовий платіж мав бути використаний на будівельні роботи протягом трьох місяців, проте роботи проведені так і не були, а перераховані кошти підрядник не повернув.

Так, Господарський суд Львівської області задоволив позов Львівської обласної прокуратури до приватного підприємства, яке зобов’язувалося виконати роботи з будівництва амбулаторії.

Відтак суд постановив стягнути з підприємства не лише основний борг, а й штраф у розмірі 213 тис. грн. Загалом підрядник має повернути до бюджету понад 1,7 млн грн. Після набрання рішенням законної сили, прокурори забезпечуватимуть його виконання.

Зазначимо, що будівництво 43 сільських амбулаторій на Львівщині стартувало ще на початку 2019 року. Звести їх мали до кінця 2019 року, однак у ЛОДА не вклались у ці терміни. Через відставання від графіку робіт ЛОДА розірвала угоди з підрядниками, які будували 10 амбулаторій.

Станом на лютий 2020 року у селах Львівської області відкрили лише десять амбулаторій. У середині жовтня у ЛОДА звітували про завершення будівництва 20 сільських амбулаторій.

Водночас будівництво сільських амбулаторій на Львівщині не обійшлося без скандалів. Правоохоронці підозрюють посадовців ЛОДА у привласненні 3 млн грн на зведенні амбулаторій у с. Дубравка Жидачівського району.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *