ОСТАННІ НОВИНИ

Рада запропонує уряду скасувати карантин вихідного дня

Ольга Денисяка

|

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про рекомендацію скасування рішення Кабінету міністрів про введення «карантину вихідного дня». Проєкт постанови з’явився на сайті Верховної Ради під №4381, передає Львівський портал.

 

Ініціаторами проєкту постанови стали віцеспікерка парламенту Олена Кондратюк, депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк, представники «Слуги народу» Олександр Корнієнко та Давид Арахамія, депутат від «Опозиційної платформи ㅡ За життя» Юрій Бойко та Ірина Геращенко від «Європейської солідарності».

Під час засідання погоджувальної ради 16 листопада Кондратюк заявила, що під її керівництвом та керівництвом всіх політичних фракцій і груп була зареєстрована спеціальна постанова № 4381 про рекомендацію скасувати карантин вихідного дня урядом.

 

Як пише УП, Олена Кондратюк пропонує розглянути на засіданні у вівторок постанову №4320 про своєчасне інформування громадян у разі посилення протиепідемічних заходів, щоб бізнес та громадяни змогли підготуватися до змін.

За словами представника «Слуги народу» Олександра Корнієнка, вони підтримують розгляд постанов, які стосуються карантину на засіданні 17 листопада, але ще будуть визначатися, як саме голосуватимуть.

Нагадаємо, з 14 листопада по усій Україні діє карантин вихідного дня. Протягом цих двох днів працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, ветеринарні аптеки, автозаправні станції. Натомість на цей період мають припинити роботу ресторани, кафе або інші заклади харчування – виключно на винісУ ЛОДА наголосили, що підприємців, які не дотримуються карантину вихідного дня, штрафуватимуть. 

Проте у Львівській міській раді кажуть, що такий карантин вихідного дня може просто знищити бізнес. Тож вирішили обійти локдаун вихідного дня, зробивши суботу та неділю робочими днями.

За даними Нацполіції Львівщини, аротягом суботи, 14 листопада, на Львівщині поліцейські закрили 248 закладів, котрі працювали, попри запроваджений уряд карантин вихідного дня, а також оштрафували 54 підприємців.

Як виглядав карантин вихідного дня у Львові, дивіться за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *