ОСТАННІ НОВИНИ

У ЛОДА відреагували на рішення Садового не дотримуватися карантину вихідного дня

Вероніка Рой

|

Підприємців, які не дотримуватимуться карантину вихідного дня та постанови Кабінету міністрів, штрафуватимуть. Про це 13 листопада під час брифінгу повідомив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, Кабінет міністрів опублікував постанову, якою скасовується адаптивний карантин та вводиться локдаун вихідного дня до 30 листопада. Тарас Грень зауважив, що від сьогодні обласні, районні чи міські комісії ТЕБ і НС не можуть приймати рішення про введення карантинних обмежувальних заходів.

Заступник голови Львівської ОДА нагадав, що з цієї суботи 00:00 год. і до 00:00 год. понеділка по усій Україні діятиме карантин вихідного дня. Протягом цих двох днів працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, ветеринарні аптеки, автозаправні станції. Натомість на цей період мають припинити роботу ресторани, кафе або інші заклади харчування – виключно на виніс.

Тарас Грень наголосив, що постанова уряду передбачає, що торгівельно-розважальні центри не повинні працювати у період карантину вихідного дня. Проте у ТРЦ зможуть здійснювати діяльність продуктові магазини, аптеки та ветаптеки.

«Це стосуєтья як і «Епіцентрів», так і інших торгівельних мереж. Продукти там можуть продавати. Але зауважу, що продуктовим магазином може вважатися той, де більше 60% асортименту – це продукти», – зазначи він.

Також заступник голови ЛОДА прокоментував позицію міської влади Львова, яка заявила, що у місті не впроваджуватимуть карантин вихідного дня. А міська комісія з ТЕБ і НС не підтримуватиме відповідне рішення Кабміну.

«Будь-які заклики мають якусь мету. Я не думаю, що особу, яка закликає робити незаконні дії, будуть притягувати до відповідальності. Але, коли підприємець буде порушувати закон, на сьогодні – це постанова уряду, то органи Нацполіції можуть оштрафувати підприємця, а не особу, яка закликає до порушення закону», – додав Тарас Грень.

Він зазначив, що штраф за порушення карантину стартує від 17 тисячі гривень.

Як відомо, 11 листопада Кабмін вирішив запровадити в Україні карантин вихідного дня. Він почне діяти в вже з 14-15 листопада. Обмеження будуть діяти з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Своєю чергою у Львівській міській раді заявили, що готують позов до суду на таке урядове рішення.

Під стіни ЛОДА проти карантину вихідного дня вийшли на акцію протесту ресторатори.

Детальніше про те, що таке карантин вихідного дня та, які загрози він несе для готельно-ресторанного бізнесу читайте у матеріалі Львівського порталу: «На межі…Чим загрожує рестораторам карантин вихідного дня».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *