ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії обіцяють розпочати видавати пільгові е-квитки на початку 2021 року

Соломія Головіна

|

Видача пільгових транспортних карток ЛеоКарт розпочнеться у 2021 році. Наразі у Львові розпочато збір та обробку даних осіб, що мають право на пільговий проїзд для підготовки та видачі пільгового е-квитка. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

«Згідно з даними управління соціального захисту ЛМР, кількість пільговиків, що мають право на пільговий проїзд, перевищує 140 тисяч осіб. Це без врахування учнів та студентів. Опрацювати такий масив даних та підготувати пільгові транспортні карти потребує немало часу. Наприклад у Вінниці, при набагато меншій кількості жителів та пільговиків, цей процес зайняв більше двох років. Тому ми хочемо врахувати це, та зробити швидше і якісніше», – зазначив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Для подачі заяви на отримання пільгового електронного квитка можна записатись в електронну чергу в один із територіальних підрозділів ЦНАП, а також невдовзі можна буде подати документи онлайн через особистий кабінет мешканця.

Документи, які необхідно подати на отримання пільгового електронного квитка:

  1. Заява на видачу пільгової транспортної карти та згода на обробку персональних даних (заповнюється у відділенні ЦНАП);
  2. Паспорт громадянина України (або ID-картку з довідкою форми 13);
  3. Документ про присвоєння ідентифікаційного номера (ІПН);
  4. Посвідчення, що дає право на пільговий проїзд;
  5. Фотографія 3*4

«Однак ажіотажу створювати не потрібно. Документи можна подати в ЦНАП, а також невдовзі буде завершено розробку інструкції, щоб можна було самостійно подати усі документи онлайн, через особистий кабінет мешканця. Терміновості немає, приймаємо у спокійному режимі», – запевнив Андрій Білий.

За його словами, видача пільгових транспортних карт ЛеоКарт розпочнеться на початку 2021 року, про що заявників сповістять за вказаними в заяві контактами. Але найперше необхідно зібрати всі дані.

Дані заявників зберігатимуться на захищених хмарних сховищах, що мають сертифікати відповідності стандарту ISO/ІЕС 27001 та сертифікату відповідності КСЗІ (один з найвищих ступенів захисту даних).

«Продаж загальних (платних) електронних квитків через роздрібну мережу розпочнемо безпосередньо перед запуском проекту в тестовому режимі, тобто навесні наступного року. Плануємо почати реалізацію через роздрібну мережу торгівлі, точки продажу будуть відповідно забрендовані.

Студентам та учням пільгові електронні картки згодом будуть видаватися централізовано через заклади освіти. Видача пільгових транспортний карт в перший раз буде проводитись безоплатно», – повідомив Андрій Білий.

Нагадаємо, компанію, яка запровадить у Львові електронний квиток, визначили ще у грудні 2019 року. У тендері переміг чесько-український консорціум компаній Mikroelektronika spol s r.o. та SoftServe Municipal Technologies LLC. Ці фірми запустять е-квиток майже за 11,6 млн євро.

Впровадження електронного квитка відбуватиметься поетапно, тому він запрацює не раніше ніж восени 2021 року. Е-квиток діятиме у всьому громадському транспорті Львова, однак його введення планують розпочати з трамваїв і тролейбусів, а вже після цього – у маршрутках.

За попередніми підрахунками, після введення е-квитка у Львові місячний безлімітний абонемент на проїзд коштуватиме близько 400-500 гривень. Після введення е-квитка пільгові картки будуть іменними. А загалом проїзні квитки у громадському транспорті Львова будуть короткотривалими (наприклад, на годину), довготривалими (на день, тиждень), також діятимуть картки-абонементи (на місяць, квартал, півроку, рік). Також після введення електронного квитка суттєві зміни будуть й у проїзді пільговиків. Детальніше про це читайте тут.

Спеціально під електронний квиток у Львові на вул. Горбачевського працюватиме Центр обслуговування пасажирів. Його обіцяли відкрити восени цього року. На перебудову вілли під такий центр витратять 6,4 мільйона гривень.

Все, що треба знати про е-квиток, яким чином він працюватиме у Львові, читайте за цим посиланням.

Також додамо, що запровадження електронного квитка у громадському транспорті Львова неодноразово відкладалося. Зокрема, тепер називають нову дату: е-квиток у Львові запрацює не раніше осені 2021 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *