ОСТАННІ НОВИНИ

Андрій Бережницький: «Діюча міська влада не має бажання щось змінювати у Львові. Зміни втілить оновлена рада Львівської ОТГ»

Омелян Шевчук

|

Андрій Бережницький – відомий у Львові експерт із земельних питань, сьогодні очолює міський відділ Головного управління Держгеокадастру у Львівській області. На його думку, місто Львів нині потребує кардинальних змін у різних сферах. Андрій Бережницький переконаний, що «професіоналізм має стати фундаментальною основою міського управління та розвитку міста». Саме тому він вирішив випробувати свої сили у цьогорічних міських виборах. Ми поспілкувалися із кандидатом №1 до ради Львівської ОТГ від партії «Батьківщина» у Франківському районі Андрієм Бережницьким, аби дізнатися, як він бачить розвиток нашого міста.

– Пане Андрію, розкажіть, чому вирішили податися у депутати?

– Я виріс в сім’ї, в якій традиції, любов до України, участь в громадському житті – це не просто слова чи пустий звук. З дитинства я звик до відповідальності та участі у важливих для мене подіях та процесах. Я усвідомив, що хочу від життя більшого, ніж просто – жити як вийде. Але скільки себе пам’ятаю, завжди відчував сильний внутрішній стрижень у характері: коли усі мої друзі почали палити, я не хотів, коли усім було нецікаво читати чи вчитися – я мав потребу пізнавати світ, знання і будувати свій шлях. Тому так. У Львові я хочу бути частиною нової відповідальної політики у місті , членом команди  «Батьківщини» в оновленій раді Львівської ОТГ.

– Чому обрали «Батьківщину» як партію, від якої балотуватиметеся?

Взагалі-то я давно в партії. Чому «Батьківщина»? Тому що це єдина, постійна в часі партія, а не бізнес-проект, який послідовно захищає свого виборця, особливо соціально незахищені групи населення. Щодо міста Львова, то чомусь всі забули, як у Львові до 2009 року вода подавалася погодинно. І як тодішній прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, рішенням Кабміну, виділила 190 млн грн Львову на добудову системи водопостачання.

– Яких змін, у першу чергу, сьогодні потребує Львів?

Львів це моє рідне місто. Місто, де будуть жити діти та внуки. Батьківщину, як і місце народження, не вибирають. Вибрати можна свій стиль життя. Я не можу пасивно спостерігати, якщо бачу, що щось йде не так. В мене завжди було бажання щось змінити, зробити кращим. Ми живемо у місті Львові, найкрасивішому і найбільш європейському місті України, яке мало би бути прикладом для всіх українських міст. Зокрема, у сучасному управлінні міського господарства, із  європейськими підходами до захисту екологічного та історичного середовища міста, екології  середовища проживання його мешканців, у самобутньому стилі та культурі.

Натомість ми маємо непрозору і наскрізь корумповану протягом 15-ти останніх років міську господарку, де більше 70 комунальних підприємств із однаковими видами діяльності «освоюють» міський бюджет. Досі не вирішена проблема міської транспортної логістики, що спричиняє затори  на основних міських магістралях у «час пік» , необґрунтований ріст всіх міських тарифів, зловживання міста своїм монопольним становищем в обслуговуванні міської інфраструктури та міського житлового фонду. При комунальних закупівлях товарів та послуг відсутня реальна конкуренція пропозицій, одні і ті самі фірми беруть участь і виграють аукціони без пониження ціни

– Пане Андрію, що змінюватимете у Львові, якщо станете депутатом?

Я фахівець у своїй справі. Я бачу для себе багато роботи на користь міста. Земля у місті стратегічний ресурс. Він не є безмежним, ним потрібно раціонально розпоряджатися і управляти із найбільшою користю для бюджету. Моя особиста мета – бути в складі команди міської «Батьківщини» та добитися того, щоб професіоналізм став фундаментальною основою міського управління та розвитку міста.

Збільшуючи кожен рік площі житлової забудови у Львові, знищуючи промислові зони, діюча міська влада залишає це все на обслуговування «сталінської» інфраструктури зразка 1953 року (рік побудови очисних споруд у Львові, ред.). Корупційний тиск від забудовників знищує останні вільні квадратні метри міста, які передбачливі наші попередники залишали для розвитку.

З такою швидкістю ми скоро забудуємо всі сквери, стадіони та парки. Що ж ми передаємо нашим онукам та правнукам – місто Львів чи перевантажений населенням та сміттям мегаполіс ? Окремою ціллю мого балотування є вирішення питання фінансування технічної документації на земельні ділянки під всіма парками та скверами міста , щоб повністю захистити зелені зони відпочинку від захоплення бізнесу.

– На Вашу думку, які перспективи розвитку має Львівська ОТГ у найближчі роки?

У вересні місяці у Львові більш ніж у двічі виріс тариф на вивіз сміття із Львова до полігонів інших міст. Це пов’язано із проблемою транспортування сміття до віддалених полігонів.  Обласна влада протягом 20 років обіцяла, але таки не вирішила питання про виділення земельної ділянки в області під власний міський полігон для Львова. Через те міський бюджет несе мільйонні збитки . На полігоні у Грибовичах не тільки міське сміття, але і все обласне сміття, яке накопичувалося там кілька десятків років. Ця проблема повинна бути була вирішена за рахунок державного бюджету. І за рахунок державних земель, виділених для полігону та сміттєпереробки у приміській зоні міста.

У команди міської «Батьківщини», яка складається із фахових експертів міського господарства, є широкий список претензій та зауважень до організації діяльності муніципальних структур. Ми  знаємо, як різко підвищити ефективність їх роботи із значною економією міських коштів.

Перспективи Львівської ОТГ пов’язані із змінами. Думаю, що багато мешканців громади готові до змін, кардинальних змін команд і виконавців. Місту Львову вкрай необхідно відкорегувати свій курс розвитку. Слід  більш ефективно використовувати свою територію, площі та людський потенціал. Як при такому стрімкому розвитку житлового сектору обновити інфраструктуру, зберегти культурне та історичне середовище та створити наново систему сортування, переробки та утилізації сміття. Все  це зробити зможе вже оновлена міська влада. Бо у діючої влади немає бажання чи мотивації щось міняти. Немає потрібної для цього політичної волі.

– Чому важливо, щоб львів’яни прийшли на вибори?

–  Мої дорогі львів’яни, обов’язково йдіть на вибори та  голосуйте! Думайте за кого голосуєте. Бо коли знову будете голосувати за «клоунів», то матимете виключно «безкоштовний цирк» у раді, замість роботи. Місту потрібні професіонали!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *