ОСТАННІ НОВИНИ

Через COVID-19 Львів недоотримав понад 400 млн

Ольга Денисяка

|

Через ситуацію з пандемією Львів має недонадходження до бюджету понад 400 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

За словами мера Львова, через пандемію бюджет міста недоотримав понад 400 млн грн, а на протидію поширення COVID-19 з місцевого бюджету скеровано понад 220 млн грн.

«Коли ми формували бюджет на цей рік, то була реверсна дотація понад 500 млн грн – те, що держава має забрати. Але от станом на 1 вересня в нас мінус 400 млн поступлень», – повідомив Андрій Садовий.

Також він додав, що 25 вересня до Львова приїде прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зазначимо, що на протидію коронавірусу Львів вже витратив трохи більше 200 млн грн. Йдеться як і про бюджетні кошти, так і про допомогу благодійників. Половину суми скерували на придбання медобладнання і ремонти в медзакладах, понад 38 млн – на медикаменти, антисептики, захисні костюми та маски, лабораторні реактиви.

Львівщина своєю чергою на боротьбу з COVID-19 назбирала більше 300 млн грн. В цю суму також входять як бюджетні кошти органів місцевого самоврядування, так і пожертви благодійників.

Як писав Львівський портал, під час COVID-19 відомі львів’яни та підприємці об’єдналися для закупівлі необхідного обладнання для лікарень. Благодійники почали виготовляти захисні щити для медиків, купують апарати ШВЛ, засоби індивідуального захисту для медиків, безкоштовно тестують людей.

Також на Львівщині створили сайт обласного Штабу протидії коронавірусу – STOP COVID-19 на якому благодійники, які хочуть долучитися до боротьби з пандемією, зможуть знайти усю необхідну інформацію.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *