ОСТАННІ НОВИНИ

Школи двох районів Львівщини, що опинилися у «червоній зоні», перейдуть на дистанційне навчання

Вероніка Рой

|

Усі школи Пустомитівського та Перемишлянського районів, які опинилися у «червоній зоні» карантину,  з 14 вересня перейдуть на дистанційне навчання.  Про це 11 вересня під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає Львівський портал.

 

Як відомо, 10 вересня відбулося засідання Державної комісії ТЕБ і НС щодо нового епідемічного зонування. Відтак у два райони Львівщини – Пустомитівський та Перемишлянський райони потрапили у «червону зону» карантину. Нове епідзонування почне діяти з понеділка, 14 вересня.

«Є два райони Львівської області – Пустомитівський та Перемишлянський райони – де інтенсивний показник при росту захворюваності складає більше 240 випадків на 100 тисяч населення. Це є індикатором до того, що ці райони з понеділка повинні переходити у «червону зону».  Рішення Державної комісії ТЕБ і НС є обов’язкове до виконання», – наголосив Орест Чемерис.

Він також зазначив, що 53 школи Пустомитівського та Перемишлянського районів перейдуть на дистанційне навчання, оскільки райони потрапили до «червоної зони».

«Відповідно до виписаних норм постанови Кабінету міністрів навчання у регіонах «червоної зони» має проводитися дистанційно. Зараз ми говори про те, що на дистанційне навчання мають перейти школи на території «червоних зон» – у Пустомитівському та Перемишлянському районах», – додав посадовець.

У департаменті освіти та науки зазначили, що до такого можливого розвитку подій готувались протягом усього літа.

«Вчителі проходили інтенсивну перепідготовку. Для цього було вишукано понад 1 млн грн і скеровано на відділи освіти ОТГ, міст і районів, аби по три вчителя з кожної школи таку підготовку пройшли, навчились працювати із безкоштовними платформами для віддаленого навчання. Цей досвід вони мають передати всьому колективу», – розповів директор департаменту освіти та науки Олег Паска.

Зазначимо, на території Пустомитівського та Перемишлянського районів є 53 школи.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві освіти і науки наголошували, що директори шкіл, а також завідувачі дитячих садків, котрі не виконують вимоги «червоної» зони карантину та не зачиняють навчальні заклади, будуть оштрафовані.

Нагадаємо, 1 вересня всі 117 шкіл Львова відчинили свої двері для учнів. Детальніше про це читайте у репортажі Львівського порталу «День знань в умовах карантину: як у Львові розпочали навчальний рік».

Втім у трьох школах Львова по одному класу переведено на дистанційне навчання через виявлений коронавірус.

У  Львівській області станом на 8 вересня  на дистанційне навчання переведено 5 шкіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *