ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині знову виявили понад 200 хворих на COVID-19

Ольга Денисяка

|

Станом на ранок 2 вересня на Львівщині підтверджено 14907 випадків інфікування коронавірусом. За минулу добу COVID-19 виявлено у 204 людей. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Загалом коронавірусну інфекцію виявлено – у 14907 осіб, 412 людей померли. 4581 пацієнт одужав.

За оперативними даними, за вчорашню добу лабораторні центри провели 1571 ПЛР-тест, з них 204 – позитивні. Серед них львів`ян – 95. Залишок проб у холодильнику – 1020.

Зараз у Львівській обласній інфекційній лікарні  перебуває 167 осіб, з них в реанімації – 9 осіб, на апаратні ШВЛ – 7 осіб.

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 74 пацієнти, у 1-ій міській клінічній лікарні – 55 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги – 141 пацієнт.

Нагадаємо, Львівщина вже більше двох місяців є лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Також в області перевищений середній показник летальності від COVID-19.

Через високий рівень захворюваності у лікарнях по області є висока завантаженість ліжкомісць 53%. Із таким показником Львівщина також є першою в Україні. Через таку заповненість нещодавно розгорнули лікарні «другої хвилі». Завдяки цьому додатково з’явиться майже 3500 ліжкомісць.

Також львівські медики почали фіксувати випадки безсимптомного перебігу двобічної пневмонії, викликаної COVID-19.

Із 31 серпня в Україні почав діяти новий поділ на карантинні зони. Частина Львівської області, зокрема і Львів, увійшла до «помаранчевої зони», а інша частина – до «жовтої зони». Детальніше про карантинне зонування читайте тут.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *