ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина вже другий тиждень не лідирує за кількістю нововиявлених хворих на COVID-19

Соломія Головіна

|

Уже другий тиждень Львівська область не лідирує за кількістю нововиявлених хворих на коронавірус. Про це 25 серпня під час брифінгу повідомив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, за інформацією МОЗ станом на ранок 25 серпня, найбільшу кількість випадків зареєстровано у Чернівецькій (204), Івано-Франківській (179), Харківській (173), Тернопільській (158), Львівській (136) областях, у місті Києві (130) та в Одеській (112) області.

«Дякувати Богу, Львівщина вже другий тиждень не лідирує за кількістю нововиявлених хворих… Це добрий сигнал. Проте, враховуючи заповненість ліжкомісць, нам не варто розслаблятися…», – наголосив Іван Собко.

При цьому заступник голови Львівської ОДА повідомив, що у області зберігається стабільно складна ситуація із  COVID-19. Він додав, що за святкові вихідні дещо збільшилася кількість заповненості ліжкового фонду і станом на ранок 25 серпня було госпіталізовано 1403 хворих.

«Лікарні першої хвилі заповнені на 90%, другої – на 20-30%. Загальний відсоток заповненості лікарень першої та другої хвиль складає близько 53%…», – зазначив Іван Собко.

Як відомо, станом на ранок вівторка, 25 серпня, на Львівщині лабораторно підтвердили 13389 випадків інфікування коронавірусом. За останню добу COVID-19 виявили у ще 136 людей.

Зазначимо, Львівщина вже більше двох місяців є лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Також в області перевищений середній показник летальності від COVID-19.

Через високий рівень захворюваності у лікарнях по області є висока завантаженість ліжкомісць 53%. Із таким показником Львівщина також є першою в Україні. Через таку заповненість нещодавно розгорнули лікарні «другої хвилі». Завдяки цьому додатково з’явиться майже 3500 ліжкомісць.

Також львівські медики почали фіксувати випадки безсимптомного перебігу двобічної пневмонії, викликаної COVID-19.

Як відомо, 31 липня державна комісія ТЕБ і НС поділила Україну на чотири зони за рівнем поширення коронавірусного захворювання: «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони.  Населені пункти Львівської області потрапили до «помаранчевої», «жовтої» та «зеленої» зон.

Власне 12 серпня Кабмін зменшив кількість показників при визначенні карантинних зон для регіонів. Два з них об’єднали в один, тому тепер загалом їх три замість чотирьох. Детальніше про це читайте тут.

20 серпня Державна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій віднесла фактично всю Львівщину до «помаранчевої зони», лише Самбір – у «червону».

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *