ОСТАННІ НОВИНИ

За добу корнавірус виявили у ще 136 мешканців Львівщини

Вероніка Рой

|

Станом на ранок вівторка, 25 серпня, на Львівщині лабораторно підтвердили 13389 випадків інфікування коронавірусом. За останню добу COVID-19 виявили у ще 136 людей. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

За вчорашню добу лабораторні центри Львова провели 564 ПЛР-тести, з них 136 виявилися позитивними. Серед нових хвори 79 – львів’яни. У черзы залишилося ще 104 проби.

Від ускладнень корнавірусу померли 364 людини (+6 за останню добу). Натомість вже 3871 пацієнт одужав (+74 за останню добу).

Найбільше хворих на корона вірус перебуває Львівській обласній інфекційній лікарні. Зараз у лікарні перебуває 187 осіб, з них в реанімації – 6 осіб, на апаратах ШВЛ – 2 особи.

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 91 пацієнт, у 1-ій міській клінічній лікарні – 66 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги – 140 пацієнтів.

Зазначимо, Львівщина вже більше двох місяців є лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Також в області перевищений середній показник летальності від COVID-19.

Через високий рівень захворюваності у лікарнях по області є висока завантаженість ліжкомісць 53%. Із таким показником Львівщина також є першою в Україні. Через таку заповненість нещодавно розгорнули лікарні «другої хвилі». Завдяки цьому додатково з’явиться майже 3500 ліжкомісць.

Також львівські медики почали фіксувати випадки безсимптомного перебігу двобічної пневмонії, викликаної COVID-19.

Як відомо, 31 липня державна комісія ТЕБ і НС поділила Україну на чотири зони за рівнем поширення коронавірусного захворювання: «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони.  Населені пункти Львівської області потрапили до «помаранчевої», «жовтої» та «зеленої» зон.

Власне 12 серпня Кабмін зменшив кількість показників при визначенні карантинних зон для регіонів. Два з них об’єднали в один, тому тепер загалом їх три замість чотирьох. Детальніше про це читайте тут.

20 серпня Державна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій віднесла фактично всю Львівщину до «помаранчевої зони», лише Самбір – у «червону».

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *