ОСТАННІ НОВИНИ

Коронавірус на Львівщині: за добу виявили 126 хворих, ще п’ятеро людей померло

Вероніка Рой

|

Станом на ранок п’ятниці, 24 липня, на Львівщині лабораторно підтвердили 8588 випадків коронавірусної інфекції. За останню добу виявили ще 126 хворих. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Протягом вчорашньої доби лабораторні центри Львова провели 1160 ПЛР-тестів, з яких 126 виявилися позитивними. Серед нових хворих – 61 львів’янин. На черзі залишаються 874 проби.

Таким чином на Львівщини коронавірус підхопили вже 8588 людей, з яких 221 особа померла (+5 за останню добу). Натомість вже одужали 1919 мешканців області (+16 останню добу).

Наразі найбільше хворих перебуває у Львівській обласній інфекційній лікарні. Там лікуються 187 осіб, з яких семеро перебуває у реанімації, ще троє пацієнтів підключені до апаратів штучної вентеляції легень.

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 47 пацієнтів, у 1-ій міській клінічній лікарні –  60 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги – 74 пацієнти.

Нагадаємо, Львівщина почала поетапне послаблення карантину з 7 липня. Відтоді обласна комісія ТЕБ і НС дозволила відновити роботу готелів, закладів громадського харчування, спортзалів, а також масові релігійні заходи.

На наступний день після перших послаблень у МОЗ заявили, що Львівська область не готова до пом’якшення карантину. Через кілька днів ситуація із захворюваністю поліпшилась, тому обласна комісія ТЕБ і НС дозволила почати другий етап послаблення карантину.

Зараз у Львові та області знову працюють дитячі садочки, інклюзивно-ресурсні центри, туристичні бази відпочинку, заклади культури (крім театрів і кінотеатрів). Водночас 17 липня міська комісія ТЕБ і НС, незважаючи на рішення області, таки дозволила у Львові відкритись театрам і кінотеатрам. А 21 липня у місті дозволили проведення масових заходів, але з дотриманням карантинних вимог.

Як писав Львівський портал, нещодавно у ВООЗ заявили, що Львівщині потрібно посилити карантин.

20 липня у Міністерстві охорони здоров’я заявили, що Львівська область знову не готова до послаблення карантину.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *