ОСТАННІ НОВИНИ

У МОЗ кажуть, що Львівщина знову не готова до послаблення карантину

Ольга Денисяка

|

У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що на Львівщині знову не можна послаблювати карантин, оскільки в області перевищений відсоток виявлення нових хворих. Про це Львівському порталу повідомили у МОЗ.

 

Перехід до послаблення карантину передбачає те, що епідситуація в області має відповідати трьом показникам, а саме: завантаженість ліжкомісць, охоплення тестування на 100 тисяч населення та кількість нових хворих.

Ліжкомісця на Львівщині завантажені на 40,43%, при нормі не більше 50%, охоплення тестування на 100 тисяч населення становить 99,37%, що теж відповідає вимогам, а відсоток виявлення нових випадків – 13,03%, що перевищує норму – не більше 11.

(Натисніть на зображення, щоб його збільшити)

Зазначимо, що 6 липня Львівська область отримала від Міністерства охорони здоров’я дозвіл послабити обмеження. Оскільки відповідала всім трьом показникам.

Як відомо,  з 7 липня Львівщина почала поетапне послаблення карантину. Від сьогодні в області свою роботу відновили готелі, заклади громадського харчування, спортзали і фітнес-центри. Також з 7 липня в області дозволили проводити масові релігійні заходи.

У міській раді поінформували, що на засіданні міської комісії  ухвалили аналогічне рішення про послаблення карантинних заходів у Львові.

«Раніше, якщо йшлося про заклади харчування, то у них могло перебувати до 10 осіб одночасно, або ж, якщо йшлось про спортивний зал чи фітнес-центр, то там також було обмеження у кількості людей, що могли там перебувати у приміщенні. Тепер ці обмеження зняті і ці заклади мають повне право функціонувати», – зазначила заступниця міського голови, очільниця штабу з питань протидії коронавірусу Галина Слічна.

Нагадаємо, Львівщина вже три тижні  є лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Станом на ранок середи, 8 липня, у Львівській області коронавірусну інфекцію лабораторно підтвердили у 6562 осіб. За останню добу COVID-19 виявили у ще 117 осіб.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснював, що суттєве збільшення хворих в області виникло через велику кількість проведених тестів. Також на Львівщині перевищений середній показник летальності від COVID-19.

Незважаючи на невтішну ситуацію із захворюваністю, у середині червня у Львівській ОДА запевняли, що медзаклади заповнені лише на 30% і проблем з госпіталізацією пацієнтів немає. Водночас уже тоді в обласній інфекційній лікарні практично не було вільних місць.

Наприкінці червня у ЛОДА заявили, що лікарні заповнені хворими на 42%. Тепер цей показник зріс до 44%.  Із детальним переліком лікарень області, куди госпіталізовують хворих на коронавірус, можна ознайомитися за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *