ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщині дозволили послабити карантин

Ольга Денисяка

|

6 липня Львівська область отримала від Міністерства охорони здоров’я дозвіл послабити обмеження, введені у зв’язку з коронавірусом. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі МОЗ.

 

Ліжкомісця на Львівщині завантажені на 43,04%, охоплення тестування на 100 тисяч населення – 108,66 при нормі не менше 24, відсоток виявлення нових випадків становить 10,92%.

Перехід до другого етапу послаблення карантину передбачає те, що епідситуація в області має відповідати трьом цим показникам.

(Натисніть на зображення, щоб його збільшити)

Нагадаємо,  в Україні адаптивний карантин продовжили до 31 липня. Відтак місцевій владі дозволили вирішувати, чи пом’якшувати карантин, зважаючи на рівень захворюваності.

Зазначимо, що попри велику кількість виявлення нових інфікувань у Львові вирішили дозволити працювати закладам громадського харчування всередині приміщення та фітнес-клубам, але одночасно там може перебувати не більше 10 відвідувачів.

Того ж дня голова Львівської ОДА Максим Козицький розкритикував таке рішення влади Львова, детальніше про це читайте тут.

Згодом очільник області закликав припинити роботу закладів громадського харчування та фітнес-центрів, робота яких не відповідає постанові уряду щодо карантинних заходів.

Як повідомляв Львівський портал, 1 липня у Львові обмежили у часі роботу закладів громадського харчування. Кафе і ресторани повинні працювати не довше, ніж до 22:00 год. Однак згодом уточнили, що якщо клієнт встиг зробити замовлення до 22:00 год, то ресторан може продовжувати обслуговувати гостя.

Також у Львові заборонили роботу нічних розважальних закладів.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *