ОСТАННІ НОВИНИ

Джерелом поширення COVID-19 могли стати 9 тисяч закладів, – МОЗ

Ольга Денисяка

|

За минулий тиждень Держспоживслужба провела 37 тисяч перевірок щодо дотримання карантинних правил підприємцями. На понад 9 тисячах об’єктів виявили порушення протиепідемічних норм. Про це під час брифінгу повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає РБК-Україна.

 

В Україні відбулися масові перевірки дотримання карантину підприємцями. За словами головного санітарного лікаря, порушення карантину виявили на кожному четвертому об’єкті.

«Це свідчить про те, що більше ніж 9 тисяч 122 об’єкти стали потенційним джерелом можливого поширення коронавірусу»,  – заявив Ляшко.

Зазначимо, моніторингові групи, які перевіряють бізнес на дотримання правил карантину, працюють у Львові з початку карантину. До складу таких груп входять представники районних адміністрацій, Держпродспоживслужби та поліція.

Через недотримання правил карантину у Львові закрили вже сім закладів харчування і один магазин.

Як повідомляв Львівський портал, попри велику кількість виявлення нових інфікувань у Львові вирішили дозволити працювати закладам громадського харчування всередині приміщення та фітнес-клубам, але одночасно там може перебувати не більше 10 відвідувачів.

Водночас голова Львівської ОДА Максим Козицький розкритикував таке рішення влади Львова, детальніше про це читайте тут.

Також 1 липня у Львові обмежили у часі роботу закладів громадського харчування. Кафе і ресторани повинні працювати не довше, ніж до 22:00 год. 

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *