ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові закрили магазин через порушення карантину

Ольга Денисяка

|

Впродовж понеділка, 8 червня, в усіх районах міста працювали моніторингові групи, котрі перевіряли суб’єкти господарювання та міський транспорт на дотримання карантинних заходів. Так, через порушення правил карантину склали протоколи на 4 заклади, один магазин закрили, а на фітнес-клуб скерували заяву в поліцію. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

Як повідомила заступниця міського голови Львова та керівниця міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна, загалом обстежили 340 об`єктів, надали 23 попередження, склали 4 протоколи та рекомендували закрити через порушення – 1 суб’єкт господарювання.

Відтак моніторингова група зафіксувала порушення на вул. Литвиненка–Героїв Крут – там був відсутній дезінфікатор, рукавички у продавця та не накриті продукти.

Також зафіксували порушення у магазині «Рукавичка» на вул. Городоцькій, 76. На директора магазину склали протокол. Причина: не проводились заміри температури, продавці були без масок.

Ще одне порушення: у магазині-кафе «Весела бочка» на 7-му Скнилівському провулку.

«Протокол складено на продавця-реалізатора магазину. Причина: відвідувачі перебували без маски, здійснення діяльності не по КВЕДу, столик на дворі без дозволу на літній майданчик. Також, відповідно до КВЕД, це не є закладом громадського харчування, однак в закладі знаходилося меню та готові харчові продукти. На вулиці стояв столик без дозвільних документів. Ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями протермінована», – пояснюють у ЛМР.

Відатк моніторингові групи рекомендували закрити заклад на вул. 7-й Скнилівський провулок, 7.

Теж зафіксували порушення на вул. Бр. Міхновських, 23 у магазині «Близенько». Протокол склали на адміністратора магазину. Причина: відсутність особи, яка вимірює температуру у відвідувачів супермаркету.

Також скерували заяву в поліцію щодо діяльності фітнес-клубу на пл. Старий ринок, 8. Інші спортклуби були зачинені.

Зазначимо, що Моніторингові групи працюють у складі працівників райадміністрацій за участю працівників Держпродспоживслужби та правоохоронних органів. Такі групи були сформовані та працюють з початку карантину.

Як повідомляв Львівський портал, напередодні через порушення вимог карантину у Львові тимчасово закрили магазин з сувенірами, фастфуд з шаурмою та кіоск з хот-догами.

Зазначимо, що 5 червня на Львівщині карантинні обмежили до п’ятниці, 12 червня. Це пов’язано із збільшенням із збільшення кількості хворих на коронавірусну інфекцію в регіоні.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *