ОСТАННІ НОВИНИ

Через порушення карантину у Львові закрили ще два фастфуди

Наталя Дуляба

|

У Львові продовжують працювати моніторингові групи, які перевіряють, чи дотримуються підприємці карантинних норм. Через виявлені порушення у місті закрили ще два заклади громадського харчування. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

Протягом понеділка, 15 червня, моніторингові групи обстежили у Львові 129 об’єктів, 14 із них дали попередження, а на два заклади склали протоколи через порушення правил безпеки.

Протягом вихідних 13-14 червня у місті перевірили 591 заклад і два із них закрили. Йдеться про фастфуди на вул. Дорошенка, 11 (ТзОВ «Донер кебаб) та на вул. Науковій, 112 (ТС «Шаурма»).

Зазначимо, що через недотримання правил карантину у Львові закрили вже п’ять закладів харчування і один магазин.

Моніторингові групи, які перевіряють бізнес на дотримання правил карантину, працюють у Львові відповідно до рішення міської комісії ТЕБ і НС. До складу таких груп входять представники районних адміністрацій, Держпродспоживслужби та поліція.

«Протоколи можуть виписувати з різних причин: якщо немає дезінфектора, масок, рукавичок тощо. Все залежить індивідуально від кожного об’єкту. Якщо засоби індивідуального захисту відсутні при перевірці, то заклад отримує попередження, і йому дають день, аби усунути недоліки. Далі складається протокол, що передбачає штрафні санкції. Якщо ж люди не реагують і не дотримуються заходів безпеки, то ми закриваємо об’єкт», – пояснила заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ Ірина Маруняк.

Рейди проводять щодня у посиленому режимі. На заклад, який не дотримується встановлених карантинних норм, накладають штраф розміром від 17 000 до 34 000 грн. Остаточне рішення про закриття такого закладу приймає міська комісія ТЕБ і НС.

Нагадаємо, через збільшення кількості хворих на коронавірус на Львівщині досі не послабили карантин, обласна комісія ТЕБ і НС вкотре його продовжила, цього разу – включно до 19 червня.

Станом на 16 червня на Львівщині коронавірусом заразилися вже більше 3000 людей. За останню добу виявили 139 нових хворих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *