ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина отримала партію медичного вантажу з літака «Мрія»

Ольга Денисяка

|

На Львівщину прибула перша партія медичного вантажу з літака «Мрія». Обладнання та засоби індивідуального захисту передали лікарням, які перебувають на передовій боротьби з коронавірусом. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної ради.

 

Представники компанії Нафтогаз передли до 13 медичних закладів Львова та області:

  • мобільний цифровий рентген-апарат;
  • 4 комплекти обладнання для проведення ультразвукової діагностики (УЗД);
  • 23 монітори пацієнта;
  • 34 880 одноразових захисних костюми для медперсоналу.

До КНП ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» надійшов єдиний, визначений для Львівщини мобільний цифровий рентген-апарат, монітори спостереження за станом хворих та УЗД-прилади. Медичний персонал інфекційної отримав найбільшу партію захисних костюмів. Бо саме ця лікарня сьогодні є головним центром протидії коронавірусу на Львівщині.

Заступник директора з медичної частини Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігор Берник зазначив, що медичний вантаж також отримали: «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр», КНП «8-а міська клінічна лікарня м. Львова» та «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи».

Генеральний директор Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру Любомир Рак розповів, що наразі у лікарні знаходиться 56 хворих на пневмонію, з яких 27 – з підтвердженою коронавірусною інфекцією. Інші в очікуванні результатів. Реанімація розгорнута на 20 ліжок, а в наявності є 11 апаратів ШВЛ.

Генеральний директор Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи Максим Прокопенко зауважив, що на 10 днів медустанові потрібно від 1 тис. до 1,2 тис. костюмів.

Також 12 травня допомога надійшла до Городоцької, Мостиської, Яворівської, Самбірської, Дрогобицької, Стрийської, Миколаївської та Жидачівської центральних районних лікарень і КНП «Дрогобицька міська лікарня №1».

Загалом на території Західної України допомогу від Група Нафтогаз отримає 71 лікарня. Обладнання та засоби захисту вже відвантажили до медичних закладів Волині, Чернівців, Івано-Франківська, Рівного, Закарпаття та Тернопільщини.

Львівський портал повідомляв, що відомі львів’яни та підприємці об’єдналися для закупівлі необхідного обладнання для лікарень. Благодійники почали виготовляти захисні щити для медиків.

Лікарня швидкої медичної допомоги отримала три надсучасні апарати штучної вентиляції легень, які допоможуть рятувати життя людей при тяжкій пневмонії. У разі потреби їх застосовуватимуть для пацієнтів із коронавірусом. Військовому госпіталю у Винниках обладнання для пацієнтів із проблемами диханням передав благодійний фонд Петра Порошенка.

Благодійний Фонд «Рідні разом» з партнерами закупили для потреб Львівщини 20 апаратів штучної вентиляції легень.

Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла зібрав кошти для придбання апарату штучної вентиляції легень (ШВЛ), тестів для COVID-19 та захисного одягу для медиків.

У Львові також діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та навіть юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Також на Львівщині створили сайт обласного Штабу протидії коронавірусу – STOP COVID-19 на якому благодійники, які хочуть долучитися до боротьби з пандемією, зможуть знайти усю необхідну інформацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *