ОСТАННІ НОВИНИ

Навчальний рік у Львові завершать дистанційно та без останнього дзвоника

Вероніка Рой

|

У зв’язку з продовженням карантину навчальний рік у закладах освіти Львова буде завершено дистанційно. Також цьогоріч не проводитимуть свято останнього дзвоника. Про це розповіла начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, передає пресслужба мерії.

 

За її словами, дистанційні заняття у школах Львова мають завершити до 29 травня.

«2019−2020 навчальний рік буде завершено дистанційно. Структура навчального року затверджується навчальним закладом, і заклади освіти міста Львова дотримуються структури, яку вони обрали на початку року. Як правило, навчальні заняття будуть завершені 29 травня», – повідомила очільниця управління освіти

Зоряна Довганик зазначила, що до 15 червня педагогічні працівники повинні оформити документи про освіту.

«Випускникам 9 класів такі документи будуть видані на руки із дотриманням усіх протиепідеміологічних правил. Для учнів 1−8 і 10 класів документи (точніше їх скан-копії) будуть надіслані електронною поштою. Оригінали ж будуть видані на початку 2020−2021 навчального року. Впродовж червня будуть проведені педагогічні ради, під час яких будуть прийняті рішення про переведення учнів до наступного класу», – пояснила вона.

У той же час, одинадцятикласники зможуть отримати документи про освіту лише після завершення зовнішнього незалежного оцінювання.

«Станом на зараз Міністерством освіти і науки не визначено точних термінів проведення ЗНО, але попередньо є інформація про те, що тестування мало б відбуватися з 25 червня по 17 липня. Важливо, що учням, які проживають у іншій області від тієї, де вони проходять навчання, а також ті, які знаходяться на відстані більше ніж 150 кілометрів від місця здачі ЗНО, надана можливість перереєструватися», – поінформувала начальниця управління освіти.

Також вона додала, що проведення будь-яких масових заходів наприкінці навчального року було категорично заборонено.

Нагадаємо, раніше у мерії Львова також заявили, що учні до школи вже не вийдуть, а завершуватимуть навчальний рік дистанційно. Єдиним винятком можуть бути лише 11-класники, для яких при потребі планують організувати консультації.

Також МОН рекомендує утриматися від проведення масових заходів, зокрема – останніх дзвоників та випускних вечорів. Про варіанти проведення ЗНО-2020 читайте тут.

Крім цього у Міносвіти оприлюднили графік завершення навчального року.

Щодо вищих навчальних закладів, то в Міносвіти раніше вже заявили, що навчальний рік вони закінчують дистанційно.

Зазначимо, через поширення коронавірусу в Україні вже втретє продовжили карантин.  Так, спершу його запровадили ще з 12 березня. Тоді він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив цей термін ще на три тижні – до 24 квітня. Згодом Кабмін знову продовжив карантин до 11 травня. А нещодавно прийняв рішення продовжити його до 22 травня, але при цьому скасував низку обмежень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *