ОСТАННІ НОВИНИ

МОН закликало школи не планувати останні дзвоники і випускні

Наталя Дуляба

|

Міністерство освіти і науки пропонує цьогоріч не проводити в Україні останні дзвоники та випускні вечори, щоб не розповсюджувати коронавірус. Про це пише УП.

 

«З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) у 2019/2020 навчальному році пропонуємо не проводити масові заходи із залученням учасників освітнього процесу, у тому числі останні дзвоники та випускні вечори», – йдеться у в листі МОН щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019-2020 навчального року.

Нагадаємо, навчальний рік в Україні закінчиться 1 липня, окрім випускників 11 класів. Якщо після завершення карантину учні повертаються за шкільні парти у травні, то пробне ЗНО пройде в травні, а основна сесія ЗНО розпочнеться наприкінці червня.

Якщо до навчання школярі повернуться у червні, то МОН теж зможе організувати пробне ЗНО в межах червня до старту основної сесії.

Однак якщо учні не зможуть повернутися до школи у червні, то і пробне, і основна сесія ЗНО проходитимуть у липні-серпні. За словами очільниці Міносвіти Любомири Мандзій, якщо ЗНО розпочнеться в середині серпня, то результати будуть відомі в середині вересня. За таких умов вступна кампанія у виші завершиться у середині жовтня.

Додамо, що для підготовки до ЗНО Міносвіти запустило онлайн-курси.

Як писав Львівський портал, коронавірусний карантин в Україні запровадили ще з 12 березня. Він мав завершитись 3 квітня. Однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня.

Нещодавно міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що послабити карантин в Україні можуть в середині травня, але якщо до цього часу всі громадяни будуть дотримуватися встановлених обмежень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *