ОСТАННІ НОВИНИ

Як в Україні планують відновлюванти транспортне сполучення: пояснення Мінінфраструктури

Вероніка Рой

|

Будь-яке відновлення транспортного сполучення можливе тільки після травневих свят. Про це розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі програми на одному з українських телеканалів, передає Громадське.

 

За його словами, травневі свята – це черговий виклик, може, навіть більший, ніж Великдень, тому що там більше вихідних днів.

«Оскільки карантин продовжили до 11 травня, щось відновлювати можна з 12-го, принаймні планувати», – зазначив міністр.

Він додав, що відновлення транспортного сполучення буде поетапним.

«Почнемо з того, щоб відновлювати мобільність у містах і між містами. Насамперед йдеться про громадський транспорт, міжміський і надалі міжобласний транспорт», – розповів Криклій.

Він пояснив, що навіть після завершення карантину діятимуть обмеження щодо кількості людей та наявності масок у пасажирів.

Міністр зауважив, що міжміські сполучення з регіонами, де фіксують найбільшу кількість інфікованих (як от Чернівецька область), будуть відновлювати в останню чергу, лише коли там почне вирівнюватися динаміка.

«Ми будемо спостерігати, як це (відновлення транспортного сполучення, – ред.) впливає на рівень захворюваності. Якщо будуть перші сигнали МОЗ про негативні тренди, будемо робити крок назад», – зазначив Криклій.

Він додав, що у червні можемо говорити про відновлення сполучення всередині країни, наприклад, окремі напрямки Інтересіті. А про авіасполучення, за словами міністра, раніше червня говорити точно не можна.

Зазначимо, раніше міністр інфраструктури Владислава Криклія повідомляв, що громадський транспорт в Україні відновить роботу не раніше червня. Також і прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що громадський транспорт в Україні не запустять до 11 травня.

Нагадаємо, через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Спочатку він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня. Нещодавно Кабмін знову продовжив карантин до 11 травня.

Також президент Володимир Зеленський назвав дві ключові умови виходу з карантину.

Нагадаємо, із 6 квітня весь громадський транспорт Львова працює у режимі спецперевезень. Тобто проїхати можуть лише окремі категорії мешканців за наявності посвідчення-перепустки. Із детальним переліком осіб, які мають право на проїзд у транспорті, можна ознайомитися тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *