ОСТАННІ НОВИНИ

У Чорнобильській зоні шостий день гасять пожежу

Ольга Денисяка

|

Від 4 квітня рятувальники продовжують гасити пожежу у зоні відчуження Чорнобильської АЕС. Про це Львівському порталу повідомили у ДСНС України.

 

До ліквідації пожежі залучили 379 людей та 100 одиниць техніки. Воду скидають з трьох літаків та двох вертольотів.

Вогонь досі є на території Корогодського, Котовського та Денисовецького лісництв. Горить трав’яний настил, очерет та лісова підстилка.Водночас площі пожежі рятувальники не уточнюють.

Львівський портал повідомляв, що 4 квітня у Чорнобильські зоні відчужння виникла лісова пожежа. Станом на 6 квітня вогонь охопив майже 100 гектарів.

Нагадаємо, за самовільне спалювання сухої рослинності чи її залишків передбачена адміністративна відповідальність. За такі дії громадянам «світить» штраф від 170 до 340 гривень, посадовим особам – від 850 до 1 190 гривень. За завдані особливо великі збитки довкіллю передбачена кримінальна відповідальність.

Ще у 2018 році Львівська ОДА просила просила в уряду збільшити розмір штрафів за самовільне спалювання сухостою. На думку посадовців, саме великі штрафи зможуть зупинити паліїв.

Як повідомляв Львівський портал, у 2019 році пожежі сухостою на Львівщині завдали збитків довкіллю щонайменше на 13 мільйонів гривень.

Про те, які жахливі наслідки несе спалювання сухої трави, читайте за цим посиланням.

Додамо, Львівська ОДА та Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації запропонували депутатам Верховної Ради правки збільшити штрафи за спалювання сухої трави до 42 тисячі і дозволити штрафувати порушників поліції та пожежникам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *