ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські лікарні отримали від благодійників засоби захисту та експрес-тести

Ольга Денисяка

|

У п’ятницю, 10 квітня, благодійники передали медичний інвентар Львівському обласному госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи та Центру легеневого здоров’я. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

Представники компанії «ДТЕК» та «ПУМБ» передали на потреби області 30 тисяч експрес-тестів, а також 8 тисяч захисних медичних костюмів. Очікується також поставка апаратів штучної вентиляції легень.

«Сьогодні ми передали першу партію з 8 тисяч комплектів засобів персонального захисту у чотири лікарні Львова: обласну клінічну інфекційну лікарню, фтизіопульмонологічний центр, госпіталь ветеранів війн та репресованих, обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», –  розповів представник «ДТЕК» Олег Половцев.

Як писав Львівський портал, відомі львів’яни та підприємці об’єдналися для закупівлі необхідного обладнання для лікарень Львівщини. Благодійники почали виготовляти захисні щити-екрани для лікарів. Першу партію виготовили за сприяння львів’янина Ігоря Васюника і вже передали медикам «швидкої».

Також благодійний фонд «Рідні разом» із партнерами закупили для потреб Львівщини 20 апаратів штучної вентиляції легень. Збір коштів на придбання апарату ШВЛ розпочав і Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла. Для Стрийської центральної райлікарні апарат ШВЛ купить компанія «Моршинська».

Обладнання для пацієнтів із проблемами диханням госпіталю у Винниках передав благодійний фонд Петра Порошенка.

У Львові також діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та навіть юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Фото: ЛМР

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *