ОСТАННІ НОВИНИ

Лікарня швидкої допомоги отримала від благодійників засоби захисту

Соломія Головіна

|

Працівники і волонтери благодійного фонду «Рідні» 8 квітня передали клінічній лікарні швидкої медичної допомоги у Львові захисні костюми, окуляри, респіратори та медичні рукавички. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Так, лікарні передали 500 захисних костюмів, 500 респіраторів, захисні окуляри, оглядові рукавиці.

«У зв’язку з карантином, ми додали до своєї діяльності ще один вектор – це допомога медичним закладам. Ми допомагаємо тим закладам, які є на першому етапі прийому людей з коронавірусом. Ми об’єдналися з бізнесом, і забезпечуємо додаткове обладнання для лікарень – це костюми, маски, рукавиці – тобто все те, що необхідно для індивідуального захисту медиків. Сьогодні ми привезли комбінезони і халати – 500 одиниць, 500 респіраторів захисту FFP3, захисні окуляри, рукавиці», – розповіла президентка БФ «Рідні» Марта Федорів.

Як зауважив в.о. генерального директора лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук, зараз засоби захисту – це найнеобхідніше для медиків. Водночас, це не перша допомога для лікарні – раніше інші благодійники передали також низку медичного обладнання і засоби захисту.

«Зараз засоби індивідуального захисту для медичних працівників — це основне, тому що вони контактують з великою кількістю пацієнтів, і наших медичних працівників треба захищати. Тому дякуємо благодійникам, які організували нам цю допомогу.Раніше від благодійників ми отримали засоби індивідуального захисту – а їх в Україні зараз дуже мало. Також ми отримали частину обладнання – це і переносні рентген-апарати, і апарати штучної вентиляції легень, також антибактеріальні препарати, які можуть використовуватися при лікуванні коронавірусу», – розповів Олег Самчук.

До слова, зараз в лікарні швидкої медичної допомоги є 35 апаратів штучної вентиляції легень і наркозно-дихальних апаратів. Однак потреба в таких апаратах ще є.

«Потребуємо ще апаратів ШВЛ, зараз ми отримали частину від благодійників, а багато апаратів закупляє міська рада. Зараз в лікарні є 35 апаратів штучної вентиляції легень і наркозно-дихальних апаратів, і ще доїжджають ті, що були закуплені раніше», – додав Олег Самчук.

Як писав Львівський портал, відомі львів’яни та підприємці об’єдналися для закупівлі необхідного обладнання для лікарень Львівщини. Благодійники почали виготовляти захисні щити-екрани для лікарів. Першу партію виготовили за сприяння львів’янина Ігоря Васюника і вже передали медикам «швидкої».

Також благодійний фонд «Рідні разом» із партнерами закупили для потреб Львівщини 20 апаратів штучної вентиляції легень. Збір коштів на придбання апарату ШВЛ розпочав і Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла.

Обладнання для пацієнтів із проблемами диханням госпіталю у Винниках передав благодійний фонд Петра Порошенка.

У Львові також діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та навіть юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *