ОСТАННІ НОВИНИ

Коронавірус на Львівщині: серед хворих – двоє дітей

Наталя Дуляба

|

Станом на ранок середи 8 квітня, коронавірус на Львівщині лабораторно підтвердили у 33 людей, серед них – двоє дітей. Більшість хворих є мешканцями Львова. Про це під час брифінгу повідомила лікар-епідеміолог Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Загалом із підозрою на COVID-19 в обласну інфекційну лікарню звернулись 502 людини. Близько 200 із них госпіталізували, ще понад 300 осіб медики відправили на амбулаторне лікування додому.

Станом на ранок 8 квітня діагноз «коронавірусна інфекція» підтвердився у 33 людей, ще одна особа померла. Наразі ще 112 хворих чекають на результати ПЛР-тестів.

«Сьогодні ми маємо підвтерджені 33 випадки коронавірусної інфекції, ще одна людина, на жаль, померла. Із тих 33 осіб, у яких пітвердили коронавірус, вже одужали 3 людини. Про одужання ми говоримо тоді, коли повністю зникають клінічні симптоми і коли є два негативні результати тестів, тобто вони говорять про відсутність вірусу в організмі. Тобто наразі одужали три людини, ще 30 пацієнтів продовжують лікування», – сказала Наталія Тімко.

За її словами, більшість із 30 хворих, які лікуються від коронавірусу, – мешканці Львова. Серед інфікованих також є двоє дітей. Вони заразилися від батьків.

«Більшість хворих – це львів’яни. Але також є пацієнти з Жовківського та Пустомитівського районів. Серед тих, у кого підтвердився коронавірус, є двоє дітей: 10-річна дівчинка і 6-річний хлопчик. В обох випадках це передача вірусу всередині сім’ї. Спочатку захворіла мама, потім – тато і тоді вже хлопчик. Щодо другого випадку, то там теж першою захворіла мама, а потім – дитина», – пояснила Натіля Тімко.

Зазначимо, вранці 8 квітня МОЗ України повідомило про 36 хворих на коронавірус на Львівщині. Втім даних щодо цих нових випадків в обласній інфекційній лікарні наразі не мають. Це вже не перший випадок, коли Мінохорони здоров’я подає більшу цифру інфікованих, а про нових хворих в області нічого не знають.

Нагадаємо, від коронавірусу на Львівщині одужали 50-річна львів’янка, 58-річний львів’янин та ще один чоловік віком 57 років. Всі вони перебували за кордоном – в Італії та Німеччині.

Додамо, у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *