ОСТАННІ НОВИНИ

У польського міністра виявили коронавірус: уряд пішов на карантин

Соломія Головіна

|

Всі міністри польського уряду працюють у режиму карантину до отримання результатів тестів на коронавірус. Це сталося після того, як вірус виявили у міністра навколишнього середовища. Про це повідомив представник уряду Пьотр Мюллер, повідомляє Громадське з посиланням на RMF24.

 

«У зв’язку з позитивним результатом тесту на коронавірус у міністра навколишнього середовища Міхала Вося були вжиті заходи згідно з процедурами, визначеними головним санітарним інспектором», – сказав Пьотр Мюллер.

Він уточнив, що напередодні ввечері всіх міністрів, присутніх на останньому засіданні уряду, обстежили. Результати тестів повинні бути відомі сьогодні.

Перед цим міністр навколишнього середовища Міхал Вось повідомив, що після виявлення у неділю коронавірусу в працівника Державного лісівництва, з яким він контактував, його помістили у карантин і провели обстеження, тест дав позитивний результат.

«Я почуваюся добре. Дякую медичним працівникам і висловлюю солідарність з усіма хворими», – заявив міністр.

У Польщі станом на сьогоднішні виявлено 177 випадків коронавірусної інфекції. Загинули чотири людини.

Як повідомляв Львівський портал, станом на 16 березня кількість інфікованих коронавірусом в Україні зросла із 5 до 7 людей. Один із випадків – летальний: у Житомирській області померла 71-річна жінка, яка нещодавно повернулася з Польщі та протягом тижня гостювала на Львівщині.

Нагадаємо, у ніч на 17 березня уряд ввів жорсткіші заборони по всій території України через поширення коронавірусу. Зокрема, в державі заборонили зібрання більше 10 десятьох людей, в тому числі й релігійні. Також роботу припиняють ТРЦ, ресторани, спортзали та деякі маршрутки. Працювати й надалі зможуть лише продуктові магазини, АЗС, банки та аптеки. Електротранспорт курсуватиме з обмеженнями. Із повним переліком нових заборон можна ознайомитися за цим посиланням.

Під час позачергово засідання сесії Верховної Ради 17 березня народні обранці вирішили ввести штрафи за порушення карантину від 17 000 до 170  000, детальніше читайте тут. Окрім цього, вони запровадили податкові та адміністративні пільги для бізнесу на час карантину.

Додамо, що 17 березня в Україні скасовано всі міжнародні регулярні рейси: авіа-, залізничні та автобусні. Пункти пропуску через кордон України для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення будуть закриті мінімум до 1 квітня. З інтерактивною картою роботи пунктів пропуску можна ознайомитися тут.

Із 16 березня в’їзд в Україну заборонили іноземцям. Виняток становлять лише особи, які мають право на постійне або тимчасове проживання на території України, або працівники дипломатичних представництв, консульських установ, представництв міжнародних організацій.

Своєю чергою у Польщі також тимчасово закрили кордони та призупинили авіаційне та залізничне сполучення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *