Через коронавірус в Україні обмежать масові заходи та призупинять навчання

Ольга Денисяка

|

Україна буде вимушена запровадити епідеміологічні заходи у зв’язку з поширенням коронавірусу Covid 2019: на певний час заборонити масові заходи й закрити навчальні заклади. Про це в четвер, 5 березня, заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє Укрінформ.

 

Головний санлікар України Віктор Ляшко повідомив, що найближчим часом в Україні будуть введені обмежувальні заходи запобігання поширення коронавірусу.

Зокрема, йдеться про:

  • заборону на проведення масових заходів,
  • заборону на проведення конференцій,
  • заборону на проведення спортивних заходів,
  • тимчасове закриття шкіл.

«Найближчим часом ми, на жаль, будемо змушені запроваджувати обмежувальні протиепідемічні заходи. Ми будемо забороняти проведення масових заходів, конференцій, спортивних заходів, закриватимемо тимчасово школи на обмежувальні протиепідемічні заходи, будемо розривати навчальний процес, для того щоб зменшувати масові скупчення людей»,  – сказав Ляшко.

Він нагадав, що вірус передається повітряно-крапельним шляхом, безпечна дистанція з людиною, хворою на ГРВІ – 1,5 -2 метри.

Водночас Ляшко наголосив, що носіння медичних масок має сенс для людей, які вже захворіли, проте здорових людей це не убезпечує від захворювання, а лише створює оманливе відчуття безпеки.

«Я звертаюся до населення України: не потрібно скуповувати маски. Маски – це оманливе відчуття безпеки. Маски одягаються тільки на людину, у якої є симптоми ГРВІ, і саме в тих випадках потрібно її носити. Ми не повинні створювати ажіотажу там, де його не повинно бути. Купуйте мило, мийте руки з милом, обробляйте руки антисептиком», – сказав Ляшко.

Як повідомляв Львівський портал, міськрада Львова виділила 7 мільйонів на борротьбу з коронавірусом в області.

Водночас 25 лютого Львівська ОДА заявила, що скерує 25 мільйонів гривень з обласного бюджету на профілактику та реагування на можливі випадки зараження новою інфекцією.

Також 4 березня у мерії рекомендували перенести проведення масових заходів та обмежити відрядження за кордон на невизначений термін.

Раніше в рамках комплексного плану протиепідемічних заходів щодо коронавірусу у Львові вирішили закупити антисептики для рук та диспансери для гігієнічного дозування, які встановлять у школах, лікарнях, ЦНАПах міста та інших місцях масового скупчення людей.

Водночас ми інформували, що у львівському аеропорту почав діяти особливий режим безпеки. Кожному, хто прилітає до Львова, вимірюють температуру спеціальними інфрачервоними безконтактними термометрами. Процедура займає не більше 10−15 секунд.

Додамо, що Львів досі не отримав жодної тест-системи, яка б діагностувала у людей коронавірус.

Як відомо, що у Червнівцях лабораторно підтверджено перший випадок інфікування коронавірусом.

Детальніше про коронавірус читайте тут: симптоми, хто у зоні ризику і де лікуватися у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *