ОСТАННІ НОВИНИ

Україна евакуює з Уханя лише здорових громадян, хворих залишать у Китаї

Вероніка Рой

|

Український літак, який евакуює з китайського Уханя громадян України та іноземців, забере тільки здорових людей, хворі вимушені будуть залишитися в КНР. Про це на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає Громадське.

 

«Я хотів би наголосити, що евакуюються здорові люди. На борт людей із симптомами гострої респіраторної хвороби не буде допущено. Це загальносвітова практика евакуації з карантинних зон», — сказав він.

Ляшко уточнив, що перед тим як сісти в літак, українці та іноземці мають пройти медичний огляд китайськими спеціалістами, а потім ще й українськими.

Також він наголосив, що зони в літаку розділені таким чином, щоби виключити інфікування під час польоту з Китаю в Україну.

Зазначимо, у світі вже зафіксовано понад 71 тисячу захворювань на китайський коронавірус. За минулу добу померло 106 людей.

До слова, раніше голова Львівської ОДА Максим Козицький спростував чутки про карантинування українців з Китаю у санаторії «Шкло», що на Яворівщині.

Нагадаємо, спалах коронавірусу зафіксували в китайському місті Ухань у грудні 2019 року. Водночас у Міністерстві охорони здоров’я запевняли, що в Україні не було жодного випадку коронавірусу. Про те, як вберегти себе від коронавірусу, читайте тут.

Через поширення коронавірусу з Китаю Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила надзвичайний стан міжнародного рівня.

9 лютого стало відомо, що в одного українця на лайнері Diamond Princess, що зараз стоїть біля Японії на карантині, виявили коронавірус. Його доставили до лікарні. Загалом на лайнері 25 українців. Згодом недугу діагностували ще одному українцю. На круїзному лайнері в Японії через коронавірус запровадили 14-денний карантин. На борту лайнера перебувають 3700 осіб з 56 країн світу.

Як повідомляв Львівський портал, у Львові також взялися перевіряти людей, що приїжджають із Китаю. Про перший такий випадок стало відомо 28 січня. 19-річий студент приїхав до Львова з Китаю вночі 27 січня. Спершу він прилетів у Варшаву, а звідти їхав автобусом. Ще будучи в Китаї (за 700 км від провінції, де стався спалах коронавірусу), хлопець почав кашляти та отримав нежить. Коли ж він приїхав до Львова, батьки вирішили не зволікати і викликали «швидку». Львів’янина госпіталізували в обласну інфекційну лікарню та провели експрес-аналіз на грип. Його результат виявився негативним.

Другий чоловік також повернувся до Львова з Китаю, де відпочивав. Він мав ознаки ГРВІ, тож його медики помістили в ізолятор. Станом на 3 лютого обох чоловіків виписали з лікарні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *