ОСТАННІ НОВИНИ

Ще один українець заразився китайським коронавірусом

Андрій Котенський

|

Ще у одного українця на круїзному лайнері Diamond Princess, який перебуває на карантині біля порту Йокогама в Японії, виявили китайський коронавірус, передає Hromadske.

 

Як повідомляє Reuters, власник судна Princess Cruises підтвердив 66 нових інфікувань коронавірусом.

Раніше Japan Times передавало про 60 нових випадків зараження.

У міністерстві охорони здоров’я Японії підтвердили Reuters, що серед нових інфікованих 45 японців, 11 американців, 4 австралійців, троє філіппінців та по одному канадцю та українцю.

У МЗС зазначили, що інформацію перевіряють.

Нагадаємо, 9 лютого стало відомо, що в одного українця на лайнері Diamond Princess, що зараз стоїть біля Японії на карантині, виявили коронавірус. Його доставили до лікарні. Загалом на лайнері 25 українців.

Через поширення коронавірусу з Китаю Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила надзвичайний стан міжнародного рівня.

Як повідомляв Львівський портал, у Львові також взялися перевіряти людей, що приїжджають із Китаю. Про перший такий випадок стало відомо 28 січня. 19-річий студент приїхав до Львова з Китаю вночі 27 січня. Спершу він прилетів у Варшаву, а звідти їхав автобусом. Ще будучи в Китаї (за 700 км від провінції, де стався спалах коронавірусу), хлопець почав кашляти та отримав нежить. Коли ж він приїхав до Львова, батьки вирішили не зволікати і викликали «швидку». Львів’янина госпіталізували в обласну інфекційну лікарню та провели експрес-аналіз на грип. Його результат виявився негативним.

Другий чоловік також повернувся до Львова з Китаю, де відпочивав. Він мав ознаки ГРВІ, тож його медики помістили в ізолятор. Станом на 3 лютого обох чоловіків виписали з лікарні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *