ОСТАННІ НОВИНИ

Фінансування має розподілятися пропорційно між всіма районами Львівщини, – Козицький

Соломія Головіна

|

Новопризначений голова Львівської ОДА Максим Козицький сьогодні, 11 лютого, виступив на сесії Львівської облради перед депутатами, зазначивши, що готовий до конструктивної співпраці для добробуту Львівщини. Про це з сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

 

Він повідомив, що сьогодні мав бути у Києві на нараді за участі президента України, однак вирішив таки прийти на сесію облради познайомитися з депутатами.

«Я націлений на конструктивну співпрацю для добробуту Львівщини», – резюмував Максим Козицький.

Також він окреслив своє бачення щодо обласних програм, акцентувавши увагу на пропорційному розподілі коштів між всіма районами Львівщини.

«Я перебуваю на цій посаді всього лише четвертий день і протягом цього часу намагався увійти в курс справ. Хотів би звернути увагу на певні тенденції щодо прийняття обласних програм. На мою думку, кошти мають перш за все йти на проєкти, які можна закінчити, щоб було менше незавершених. Друге – кошти мають розподілятися пропорційно між всіма районами і містами. І ці проєкти мають відповідати програмі соціально-економічного розвитку», – сказав голова ЛОДА.

Він ще раз закликав депутатів облради до конструктивної співпраці. На його переконання, «з такою командою можна справді досягнути чудових результатів для Львівщини».

«На вихідних з командою я намагався знайти певне порозуміння і бачення щодо цих проєктів, так як розпорядниками більшості коштів по цих програмах є департаменти ЛОДА. На жаль, наша позиція не була почута. Хотів би, щоб шановні депутати при прийнятті рішень звернули на це увагу», – додав Максим Козицький.

Додамо, що під час нинішнього пленарного засідання депутати вноситимуть зміни до обласних програм та показників обласного бюджету на 2020 рік.

Зазначимо, 38-річний Максим Козицький є підприємцем, разом зі своїм батьком володіє бізнесом у сфері відновлювальної енергетики. Ще у червні минулого року він був одним із трьох кандидатів на посаду голови ЛОДА, яких до обговорення із громадськістю висунув Володимир Зеленський незабаром після перемоги на президентських виборах.

Втім тоді керівником Львівської ОДА призначили Маркіяна Мальського. На цій посаді він пробув менше пів року – наприкінці грудня Зеленський заявив, що звільняє  Мальського. Офіційно Маркіяна Мальського звільнили 26 грудня 2019 року.

Після цього Львівська ОДА не мала керівника 43 дні. Максима Козицького на посаду голови ЛОДА уряд схвалив 27 грудня. Офіційне представлення нового очільника ЛОДА відбулося 6 лютого на шахті «Межирічанській» у Червонограді. Тоді громаду із Козицьким знайомив Володимир Зеленський. Детальніше про те, як пройшло саме представлення і зустріч президента України із шахтарями, читайте за цим посиланням.

Нагадаємо, на другий день після офіційного представлення Максима Козицького стало відомо, що його батько придбав будівлі дитячого санаторію на вул. Коновальця, через який міська рада Львова судиться із Львівською облрадою.

Також новий голова Львівської ОДА вже заявив, що планує оновити склад облдержадміністрації «новою кров’ю».

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *