ОСТАННІ НОВИНИ

Жертвами коронавірусу стало вже 565 людей

Андрій Котенський

|

У світі зафіксовано понад 28 тисяч випадків захворювання на китайський коронавірус. За останню добу від захворювання померло 72 людей, а загальна кількість жертв становить 565 людей, такі останні офіційні дані подає Wiki.

 

Кількість хворих за добу зросла на 3716 особи, що дещо менше, як було зафіксовано у попередній день. Загалом у світі нараховано 28 283 випадків захворювання на коронавірус.

Найбільше хворих і померлих у Китаї де зафіксовано 563 летальних випадків. Окрім того по одному смертельному випадку зафіксовано у Гонконгу та Філіпінах.

Серед Європейських країн нових фактів поширення коронавірусу не зафіксовано. Наразі захворювання підтверджено у: Нічеччині (12 випадків) , Франції (6), Італія, Велика Британія та РФ (2), Фінляндія, Іспанія, Швеція та Бельгія (1).

Як повідомляв Львівський портал першу смерть від вірусу за межами материкового Китаю зафіксували на Філіппінах. Ця жертва також їздила в Ухань до прибуття на Філіппіни.

Зазначимо, Всесвітня організації охорони здоров’я оголосила надзвичайний стан міжнародного рівня через поширення коронавірусу з Китаю. За попередню добу від захворювання померло 66 людей, а загальна кількість жертв становить 493 людей.

Спалах коронавірусу зафіксували в китайському місті Ухань у грудні 2019 року. Водночас у Міністерстві охорони здоров’я запевняли, що в Україні не фіксували жодного випадку коронавірусу. Як вберегти себе від коронавірусу, читайте тут.

Також  повідомлялося про двох осіб, які повернулися з Китаю до Львова та мали легкі катаральні явища, тобто ознаки гострого респіраторного захворювання.

Про перший випадок стало відомо декілька днів тому, 28 січня. 19-річий студент приїхав до Львова з Китаю вночі 27 січня. Спершу він прилетів у Варшаву, а звідти їхав автобусом. Ще будучи в Китаї (за 700 км від провінції, де стався спалах коронавірусу), хлопець почав кашляти та отримав нежить. Коли ж він приїхав до Львова, батьки вирішили не зволікати і викликали «швидку». Львів’янина госпіталізували в обласну інфекційну лікарню та провели експрес-аналіз на грип. Його результат виявився негативним.

Другий чоловік також повернувся з Китаю, з туристичного відпочинку у зв’язку оголошенням епідеміологічної ситуації на території країни. Він мав легкі катаральні явища, які в нього спостерігалися ще до моменту виїзду з України.

Обоє перебували у спеціальні бокси в інфекційній лікарні. Станом на 3 лютого їх виписали з медзакладу.

Також у вівторок, 4 лютого, львівські медики перевіряли повідомлення про підозру на коронавірус у чоловіка, який прибув з Китаю.

На круїзному лайнері в Японії через коронавірус запровадили 14-денний карантин. На борту лайнера перебувають 3700 осіб з 56 країн світу, серед них – 25 українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *