ОСТАННІ НОВИНИ

Зафіксували другу смерть від коронавірусу за межами Китаю

Ольга Денисяка

|

За межами материкового Китаю зафіксували другу смерть від нового коронавірусу. 39-річний чоловік помер сьогодні, 4 лютого, в лікарні принцеси Маргарет в Гонконгу. Про це повідомляє hromadske з посиланням на CNN.

 

Відомо, що 21 січня чоловік їздив швидкісним поїздом з Гонконгу до китайського міста Ухань і повернувся в місто з Чаншанана 23 січня. Він не відвідував медичні заклади Уханя, ринок риби та морепродуктів та не контактував з дикими тваринами протягом інкубаційного періоду.

Як повідомляв Львівський портал першу смерть від вірусу за межами материкового Китаю зафіксували на Філіппінах. Ця жертва також їздила в Ухань до прибуття на Філіппіни.

Зазначимо, Всесвітня організації охорони здоров’я оголосила надзвичайний стан міжнародного рівня через поширення коронавірусу з Китаю. У світі зафіксовано понад 17 тисяч випадків захворювання на китайський коронавірус. За останню добу від захворювання померло 57 людей, а загальна кількість жертв становить 362 людини.

Як писав Львівський портал, спалах коронавірусу зафіксували в китайському місті Ухань у грудні 2019 року. Водночас у Міністерстві охорони здоров’я запевняли, що в Україні не фіксували жодного випадку коронавірусу. Як вберегти себе від коронавірусу, читайте тут.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про двох осіб, які повернулися з Китаю до Львова та мали легкі катаральні явища, тобто ознаки гострого респіраторного захворювання.

Про перший випадок стало відомо декілька днів тому, 28 січня. 19-річий студент приїхав до Львова з Китаю вночі 27 січня. Спершу він прилетів у Варшаву, а звідти їхав автобусом. Ще будучи в Китаї (за 700 км від провінції, де стався спалах коронавірусу), хлопець почав кашляти та отримав нежить. Коли ж він приїхав до Львова, батьки вирішили не зволікати і викликали «швидку». Львів’янина госпіталізували в обласну інфекційну лікарню та провели експрес-аналіз на грип. Його результат виявився негативним.

Другий чоловік також повернувся з Китаю, з туристичного відпочинку у зв’язку оголошенням епідеміологічної ситуації на території країни. Він мав легкі катаральні явища, які в нього спостерігалися ще до моменту виїзду з України.

Обоє перебували у спеціальні бокси в інфекційній лікарні. Станом на 3 лютого їх виписали з медзакладу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *