ОСТАННІ НОВИНИ

Три місяці без житла. У облраді згадали про мешканців обваленого у Дрогобичі будинку

Соломія Головіна

|

Мешканці Дрогобича, які втратили свої помешкання через фатальний обвал будинку на вулиці Грушевського в ніч на 28 серпня, ось уже три місяці залишаються без житла. Квартирне питання постраждалих сьогодні, 19 листопада, під час сесійного засідання порушив депутат Львівської облради Андрій Ковч, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«До сьогоднішнього дня, а це вже майже 3 місяці, питання щодо забезпечення мешканців житлом, а це 70 квартир, досі не вирішене. Воно активно обговорювалося в Києві, говорили про суму коштів, яку необхідно виділити для цього процесу, але, на превеликий жаль, люди як були без домівок, так і залишилися. Єдине, що залишається робити, – компенсовувати їм вартість оренди житла з місцевих бюджетів», – зазначив депутат.

При цьому Андрій Ковч наголосив, що варто звернути увагу державної влади до цієї проблеми, адже така трагедія могла статися в будь-якому іншому місті України.

Нагадаємо, у ніч на 28 серпня орієнтовно о 02:50 год. у Дрогобичі на вулиці Грушевського, 101 обвалилась частина чотириповерхового житлового будинку. Внаслідок події загинуло двоє людей, ще семеро постраждали. Згодом кількість жертв обвалу зросла до восьми осіб.

Водночас у «Львівгазі» вже заявили, що обвал будинку не пов’язаний із вибухом природного газу.

Двох потерпілих дітей разом із їхньою матір’ю після стабілізації на реанімобілях доправили на лікування до Львова. Усіх мешканців заваленого житлового будинку у Дрогобичі, а це – 64 родини, планують відселити через ризик подальших руйнувань.

За фактом обвалу поліція відкрила два кримінальні провадження. В одному з них проходять посадовці Дрогобицької міської ради та комунального підприємства. Правоохоронці затримали двох працівників комунального підприємства, яких підозрюють у службовій недбалості, що призвела до обвалу житлового будинку у Дрогобичі. Причиною обвалу назвали руйнування середньої несучої стіни підвалу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *