ОСТАННІ НОВИНИ

На 20:00 явка на президентських виборах становить понад 63%

Вероніка Рой

|

В Україні станом на 20.00  явка виборців складає 63,62% за даними 133 територіального виборчого округів із 199. Про це повідомляє сайт Центральної виборчої комісії.

 

За даними ЦВК, станом на 20 годину на Львівщині проголосували 68,36% виборців.

(Натисніть, аби збільшити фото)

Як відомо, участь у виборах хотіли взяти 44 кандидати. Втім після того, як кілька осіб зняли свої кандидатури, список звузився до 39 людей. У виборчих бюлетенях будуть вказані прізвища 39 осіб, ставити штамп «вибув» не будуть.

Із остаточним переліком осіб, що хочуть стати Президентом України, можна ознайомитися тут.

Зазначимо, якщо жоден із кандидатів не набере більше 50% голосів, то другий тур виборів відбудеться 21 квітня. У ньому зустрінуться два кандидати з найбільшою підтримкою виборців.

На Львівщині за президента голосуватимуть майже 2 мільйони виборців.

Як повідомляв Львівський портал, за попередніми соцопитуваннями, на чергові президентські вибори-2019 збираються іти 84% українців. Водночас явка виборців на позачергових виборах президента України у 2014 році, за даними ЦВК, склала 60,29%.

Додамо також, що проведення цьогорічних президентських виборів обійдуться державі у 2,3 мільярда гривень. Втім у ЦВК заявляли, що бюджет виборів можуть збільшити через рекордну кількість претендентів на пост глави держави.

Зазначимо, що також стали відомі попередні результати виборів Президента України 2019 року. За результатами «Національного екзит-полу» станом на 18 год. лідерами стали Володимир Зеленський та Петро Порошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *