ОСТАННІ НОВИНИ

Фірму, причетну до розкрадання в Укроборонпромі, пов’язують зі схемами вивезення львівського сміття

Наталя Дуляба

|

Фірма «Торгпром ЮА», яка спливла в розслідуванні Bihus.info про корупцію в «Укроборонпромі», виявилася причетною до схем вивозу сміття зі Львова. Про це повідомляють «Наші гроші з Денисом Бігусом», передають Українські Новини.

 

У розпорядженні редакції опинився документ, який вказує, що фірма зареєстрована в Києві, а її основний вид діяльності – оптова торгівля деталями та обладнанням для автотранспортних засобів.

Водночас згідно з довідкою про фінансово-господарську діяльність, «Торгпром ЮА» входить у групу підприємств, які надають послуги з формування «схемного податкового кредиту з ПДВ з метою мінімізації сплати податків шляхом фіктивних операцій».

Крім цього стало відомо, що фірма разом із «Тайм-фест», ТОВ «Аркада Профі», ТОВ «Вторис», ТОВ «Бест Ленд» надавали свої послуги комунальному підприємству міськради Львова «Львівспецкомунтранс»,  а також ТОВ «Грінера Україна», ТОВ «АВЕ Львів», які з-поміж інших компаній вивозять сміття з міста.

«Є документальне підтвердження, що в період зі січня 2017-го по лютий 2019-го “Торгпром ЮА” і ряд інших фірм здійснили зі львівськими підприємствами фіктивні операції з організації утилізації відходів для підприємств майже на 20,3 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Львівська міська рада не вивозить сміття зі Львова з липня 2017 року. Саме тоді мерія передала Львівській ОДА «сміттєві повноваження». Вивозити відходи з міста область мала би до 30 червня цього року, проте вона вирішила достроково повернути міськраді опіку над сміттям.

Після перемовин депутатів міської та обласної рад питання про передачу з 1 квітня сміття Львову вирішили не розглядати. Детальніше про те, чому область передумала, читайте тут.

Водночас заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак запевняв, що місто готове самостійно вивозити сміття.

Як повідомляв Львівський портал, 25 лютого видання Bihus.info оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.

В «Укроборонпромі» своєю чергою заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування про корупційні схеми за участі оточення президента України і звинуватили журналістів у маніпуляції. Разом із тим концерн відсторонив директорів двох своїх підприємств у зв’язку з розслідуванням про розкрадання.

27 лютого генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що частину деталей для військової техніки Україна отримує контрабандою з Російської Федерації.

4 березня Порошенко звільнив Гладковського з РНБО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *