ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового запевняють, що готові до дострокового повернення «сміттєвих повноважень»

Наталя Дуляба

|

Львівська міськрада готова знову самостійно вивозити сміття, якщо область достроково поверне назад такі повноваження місту. Втім це можливо за умови, що «ніхто не буде блокувати» цей процес. Про це сьогодні, 11 березня, під час сесії Львівської міської ради заявив заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Чи готове місто? (знову вивозити сміття зі Львова, – ред) Технічно і організаційно абсолютно готове. Але якщо знову почнуть блокувати полігони, машини на трасах, то це буде інша ситуація… Першочерговим завданням є ділянка та облаштування там регіонального полігону ТПВ. Без цього рухатися далі буде дуже складно», – розповів Сергій Бабак.

За його словами, міська рада веде перемовини з іншими містами щодо прийому львівського сміття, втім будь-які деталі оголошувати посадовець відмовився.

Водночас Бабак наголосив, що мерія повністю виконує свої повноваження у межах «сміттєвого меморандуму» та щомісяця перераховує ОДА кошти на вивіз відходів, однак область не звітує, куди саме витрачає ці кошти.

«Неодноразово йшла мова, в тому числі й у ЗМІ, про те, що область нам пропонувала 17 земельних ділянок. За технічними параметрами жодна з них не підходить, адже тільки для Львова її мінімальна площа має становити 30 га, це прописано у Державних будівельних нормах. Найбільша ділянка з тих, які пропонувались, – близько 17 га. Я не вірю, що посадовці ОДА не знають таких норм. Також були оголошення про намір придбати ділянку під регіональний полігон, як це передбачено у Національній стратегії поводження з ТПВ, але результату не було», – додав Сергій Бабак.

Під час обговорення депутат Валерій Веремчук запропонував прийняти звернення до Львівської обласної ради з проханням не передавати достроково Львову «сміттєві повноваження». Втім це звернення не набрало необхідної кількості голосів.

Нагадаємо, 12 березня Львівська облрада планує повернути міській раді Львова повноваження на вивіз відходів із 1 квітня 2019 року, а не з початку липня, як це попередньо було передбачено у «сміттєвому меморандумі». На сесію в обласну раду запросили міського голову Львова Андрія Садового.

Як повідомляв Львівський портал, міська рада Львова передала ОДА «сміттєві повноваження» 1 липня 2017 року. Вивозити відходи з міста область мала би до 30 червня цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *