ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко звільнив першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського

Вероніка Рой

|

Президент Петро Порошенко заявив, що зранку, 4 березня, підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони. Про це він сказав під час виступу Ради регіонального розвитку у Миколаєві, передає УП.

 

За його словами, він також звільнив його з посади голови міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю. Він додав, що його рішення не є судовим вироком, але намагається зробити все, щоб створити всі умови для якісного розслідування.

«Щоб кожен міг переконатися, що у подібних ситуація, якщо доведена вина, не врятують ані посада, ані зв’язки з президентом», – заявив Порошенко, додавши, що для нього головним є оборона, армія та захист країни.

Він також заявив, що доручив Секретарю РНБО Олександру Турчинову на середу підготувати засідання з діяльності «Укроборонпрому», а також звернувся до Національного антикорупційного бюро із закликом розслідувати резонансні публікації у ЗМІ і розставити всі крапки на «і».

«Ввечері планую переговорити по телефону з керівництвом НАБУ», – сказав глава держави.

Нагадаємо, раніше програма «Наші гроші» випустила розслідування, у якому йдеться, що син заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони Олега Гладковського — Ігор є учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі України. Олег Гладковський, своєю чергою, є близьким другом президента Петра Порошенка. За даними розслідувачів, керівництво концерну «Укроборонпром» знало про шахрайські оборудки й давало на них згоду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *