ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін доручив змінити правила відбору на Євробачення

Вероніка Рой

|

Кабінет міністрів доручив Держкомтелерадіо разом з НСТУ удосконалити правила відбору на Євробачення. Відповідний проект урядового рішення, внесений віце-прем’єром В’ячеславом Кириленком, підтримали на засіданні сьогодні, 27 лютого. Про це пише УП.

 

Відзначається, що правила мусять змінити «з урахуванням обставин, які викликали широкий суспільний резонанс під час відбору представника України для участі у Євробаченні у 2019 році».

Крім того, Кабмін звернеться до Верховної Ради проханням невідкладно ухвалити закон про особливості провадження гастрольно-концертної діяльності українськими виконавцями на території Росії та на тимчасово окупованих територіях.

«Якщо ці дві справи будуть реалізовані, ми більше ніколи не будемо стикатися з такими речами, які мали місце зараз і сколихнули громадськість», – заявив Кириленко.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у  фіналі Національного відбору на Євробачення-2019 перемогла співачка MARUV. Водночас активісти вже встигли з’ясувати, що MARUV гастролювала у Росії. У суботу, 23 лютого, після свого виступу у фіналі співачка заявила, що Євробачення є пісенним конкурсом, а не «політичними виборами». Також вона додала, що «не варто судити всіх росіян за одним президентом».

Також Віце-прем’єр-міністр України з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко заявив, що артисти, які мали гастролі на території Росії, не можуть навіть брати участь у фіналі Нацвідбору на Євробачення, а згодом додав, що «історія із учасником від України ще незавершена».

Проти «артистів-ватників» виступив також і міністр культури Євген Нищук.

Зважаючи на резонанс, який викликав результат Національного відбору на пісенний конкурс, Суспільне мовлення, яке обирає представника України на Євробачення, заявило, що MARUV може і не поїхати у Тель-Авів.

Maruv же заявила, що її хочуть змусити відмовитися від Євробачення-2019. Ввечері 25 лютого стало відомо що Maruv не представлятиме Україну на Євробаченні-2019. Співачка переконує, що була готова відмовитися від концертів у Росії, але відмовилася від участі у конкурсі

Також від участі в Євробаченні відмовилися і Freedom-jazz.Пізніше Суспільне почало перемовини з гуртом Kazka щодо участі у конкурсі. Згодом і Kazka відмовилася брати участь у Євробаченні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *